Vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi

Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
 • 15:14 h
 • izvor: Radio Mitrovica sever
 • komentara:
 • pregleda: 496
Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Sa jedne od utakmica (Foto Fejsbuk stranica FS KiM)

Policija nam je dolazila u četvrtak i zapretila privodjenjem organizatora utakmica Iiučesnika. Uljarević navodi da su im čak zabranili i treninge. O svemu je obavešten i FSS a takodje će se obratiti i državnim organima Republike Srbije, u nameri zajedno razmotre situaciju i dobiju savete u vezi rešavanja postojeće situacije.

“Ovo je najveći oblik diskriminacije. Iskreno mi ćemo dalje postupati u dogovoru sa FSS. Odložili smo ligu ovaog vikenda dok ne vidimo šta ćemo i kako ćemo. Što se tiče mlađih kategorija, nastavljaju da treniraju, makar za sada”, rekao je Uljarević.

Inače FK Trepča danas igra utakmicu redovnog kola Zone Šumadijsko-Raške protiv FK Šumadoja 1903 na gostujućem terenu.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018