Vesti

Kosovo od ovog meseca sa zvezdicom

Kosovo bi već ovog meseca moglo da postavi tablicu sa zvezdicom na regionalnim skupovima jer bi Vlada Srbije trebalo već iduće nedelje da potvrdi sporazum koji su postigli Borko Stefanović i Edita Tahiri u Briselu.
 • 04.03.2012
 • 19:25 h
 • izvor: Večernje novosti
 • komentara:
 • pregleda: 2274
Kosovo od ovog meseca sa zvezdicom
(Foto vesti011.com)

Čim srpski ministri formalno ”overe” dogovor, sve regionalne organizacije biće detaljno obaveštene o načinu predstavljanja Kosova sa fusnotom.

“Očekujem da u narednim danima sporazum o regionalnom predstavljanju prođe Vladu, posle čega bi mogla da započne i njegova praktična primena“ izjavio je Borislav Stefanović šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom.

Stefanović objašnjava i da će predstavnici Srbije na regionalnim konferencijama dobiti nova striktna uputstva kako da nastupaju u odnosu na prisustvo Kosova.

“Formulisaćemo tekst koji će naši predstavnici uvek da čitaju na početku regionalnih konferencija. Njihova obaveza će da bude da podsete sve na naše ustavno viđenje Kosova kao sastavnog dela Srbije”, kazao je Stefanović.

Stefanović je u obavezu da dogovor predoči skupštinskom odboru za KiM.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018