Vesti

“Kosmet iza laži” Zorana Vlaškovića

Promocija knjige “Kosmet iza laži” autora Zorana Vlaškovića, u izdanju Panorame Jedinstvo održana je u amfiteatru Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici.
 • 21.11.2012
 • 01:56 h
 • izvor: Kontakt plus radio
 • komentara:
 • pregleda: 1666

Knjiga predstavlja svedočenje o stradanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od 1999.godine, uz isključivo  navođenje činjenica i statističkih podataka ili, kako je rekao autor, u pravom smislu reči biografija Kosova i Metohije od 1999.godine do danas.
 
Direktor Novinsko izdavačkog javnog preduzeća (NIJP) “Panorama” Svetozar Vlahović rekao je da je Vlašković novinar koji se strogo drži istine.

“Nepristrasan, odmeren, Zoran nikada nije upadao u zamku euforije, a na mržnju, teror i sve što se dešava srpskom narodu na ovom prostoru i šire odgovarao golom istinom, koja je nekad i zataškavana svesno, namerno ili nenamerno”, istakao je Vlahović.

Knjiga ima jedan oblik između romansiranog i poetske vizije stradanja i neumitne statistike velikog pogroma, Zoran se opredelio za jednostavniji način, bez uplitanja posebnih emocija ali ne preskačući ni one najneprijatnije stvari koje su se uistinu dešavale našem narodu.

Autor knjige, novinar Zoran Vlašković izneo je činjenice, brojke, podatke i datume o proteranim ljudima, spaljenim kućama i kulturno – istorijskim spomenicima, koji najbolje govore o tome u kakvoj se situaciji Srbi nalaze na KIM od 1999.godine do danas.

Vlašković je rekao da knjiga obiluje podacima i da se prilikom pisanja nije služio rečnikom mržnje već samo činjenicama. Zoran je knjigu posvetio poginulim srpskim vojnicima na karauli Košare

“U svim gradovima južno od Ibra porušeni su spomenici srpskih istorijskih ličnosti, pisaca, spomen ploče i sve što ima veze sa srpskim korenom pa je tako, na primer, u centru Gnjilana uklonjena gradska spomen česma samo zato što je nosila naziv kneza Lazara”, kazao je Vlašković.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018