Vesti

Kolone vozila na prelazima Merdare i Bela zemlja

Na prelazima Merdare i Bela zemlja danas se čeka u proseku oko tri sata za ulazak u centralnu Srbiju jer je povećan broj vozila građana Kosova koji se posle novogodišnjih praznika vraćaju u zapadnoevropske zemlje, gde žive i rade.
Kolone vozila na prelazima Merdare i Bela zemlja
Merdare (Foto arhiva KIM)

Kosovska policija saopštila je da se za prelazak na Merdaru čeka 2-3 sata, a na Beloj zemlji 3-4 sata, kao i da su kolone vozila duge 2- 3 kilometra.

Pored većeg broja vozila onih koji se posle praznika vraćaju na Zapad, kosovska policija kao razlog formiranja redova navodi i “neefikasan rad" srpske policije.

Na prelazu Bela zemlja izvesno vreme je bio obustavljen prelazak zbog postavljanja novog kontejnera srpske strane na ovom prelazu, kaže se u saopštenju policije.

Kosovska policija je navela da je povećala kapacitete svog ljudstva na ovim prelazima kako bi omogućila brži prolazak vozila.

Policija Kosova je takođe informisala kosovske institucije "i preko njih i međunarodnih mehanizama zatražila ubrzanje rada srpskih policijskih zvaničnika".Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017