Vesti

KFOR predstavio novi sajt

KFOR je saopštio da je dostupna nova internet stranica, sa mnoštvom članaka i podataka o tim međunarodnim snagama na Kosovu.
KFOR predstavio novi sajt
Foto KFOR

Adresa je http://www.aco.nato.int/kfor.aspx.

"Ova stranica će Vam dočarati kako mi izvršavamo naše zadatke i dešavanja unutar naše misije. Kosovo je pretrpelo mnoge promene u prošlosti, ali iskreno možemo reći da je u proteklih 13 godina KFOR ostao konstanta koja je utvrdila svoju reputaciju kao profesionalnih snaga koje su posvećene napretku", kaže se u saopštenju KFOR-a koje je dostavljeno KIM radiju.

U saopštenju se ističe da će KFOR nastaviti sa svojim doprinosom ka velikom zadatku - obezbeđivanju mirnog i sigurnog okruženja, kao i slobode kretanja za sve ljude na Kosovu.

"Ka ispunjavanju tog cilja, KFOR će nastaviti da sarađuje sa međunarodnim partnerima, kao i sa institucijama na Kosovu. Naš cilj ostaće prenošenje odgovornosti na lokalne vlasti. Naš moto “Napred zajedno” opisuje združeni napor u doprinošenju mirnoj i svetloj budućnosti Kosova".

Ovaj se zadatak, kažu u KFOR, ne može se postići pojedinačno ili od strane samo jedne organizacije.

"Ovo je zajednički cilj koji zahteva da udružimo naše napore – združeni napor vodi ka napretku. Sa ovim na umu, koračamo “Napred zajedno”, kaže se u saopštenju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017