Vesti

Karadžić pozvao Vokrija da se prikloni FSS

Mnoge generacije mladih fudbalera na Kosovu su propale jer je sport u izolaciji, kaže predsednik FSK Fadilj Vokri. Ipak, ističe da je poziv FSS neprihvatljiv.
 • 01.06.2012
 • 18:34 h > 19:21 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1333
Karadžić pozvao Vokrija da se prikloni FSS
Fadilj Vokri (Foto KIM)Gostujući u emisiji „Od A do Š“ Vokri je kazao da sport ne treba mešati sa politikom jer za fudbal nije važna nacionalnost, već samo talenat.

„Fudbal na Kosovu je u izolaciji već dvadeset godina i to je neprihvatljivo, to je pravi geto na sred Evrope. Mnogo generacija mladih fudbalera je izgubljeno“, kaže Vokri.  

Odgovarajući na pitanje koje mu je u emisiji uputio predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, i u kome ga je pozvao da u okviru FSS zajednički prave strategiju za fudbal na celoj teritoriji Srbije, Vokri je kazao da je to neprihvatljivo.

„O tome smo mogli nekada razgovarati, sada je kasno, već četiri godine Kosovo je nezavisna država priznata od 90 zemalja, od 22 članice EU i Kosovo sada ima trasiran put. Možemo pričati o tehničkim stvarima. On kao predsednik FSS može pomoći, jer može uticati na fudbalere srpske nacionalnosti koji mogu igrati za reprezentaciju Kosova. Mislim da je to izvanredna stvar za obe reprezentacije“, kazao je Vokri.

Karadžić je rekao da je Vokri ostavio traga u srpskom fudbalu. Što se tiče problema nametnutih od strane međunarodnih organizacija, Karadžić kaže da Vokri treba da razume Fudbalski savez Srbije.

Vokri je u emisiji pozvao srpske klubove sa Kosova da se priključe kosovskom fudbalskom savezu. Kazao je da u drugoj ligi Kosova postoje dva srpska tima, Kamenica i Štrpce i da je Fudbalski savez Kosova otvoren i za ostale koji žele da im se pridruže.

Prisećajući se godina koje je proveo u Partizanu, poznati fudbaler je kazao da su to bila lepa vremena za fudbal. On je istakao da Partizan ima najbolje navijače i da se on raduje svakom uspehu Partizana.

Vokri veruje da će sa Vladimirom Vermezovićem, njegovim nekadašnjim saigračem, Partizan dostići nove uspehe.

Poznatom igraču Partizana i nekadašnjem reprezentativacu SFRJ u emisiji su pitanja postavili predstavnik FSS, bivša reprezentativka SRJ, njegovi nekadašnji saigrači i drugi ljubitelji fudbala.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017