Kancelarija za KiM: Menjanje prefiksa kršenje standarda

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju uputila je protest Međunarodnoj uniji za telekomunikacije povodom zahteva Skupštine Kosova da se srpski telefonski prefiks za Kosovo, zameni prefiksom Albanije.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto KIM

„Rezolucija koju su donele vlasti u Prištini, a kojom se zahteva da se međunarodni prefiks Srbije (381), koji koriste fiksna i mobilna telefonija na Kosovu i Metohiji, zameni međunarodnim prefiksom Albanije (355), predstavlja najgrublje kršenje međunarodnih sporazuma i standarda@, navodi se u saop[tenju dostavljenom KIM radiju.

Usvajanje rezolucije Kancelarija za KiM karakteriše kao još jedan u nizu jednostranih poteza Prištine „koji pokazuje da albanska strana ne želi da sporna pitanja između Beograda i Prištine rešava pregovorima.

„Vlada Republike Srbije je uputila protestnu notu Međunarodnoj uniji za telekomunikacije,  kojom se traži da se spreči sprovođenje rezolucije koju su usvojile prištinske vlasti“.

Vlada Srbije se, navodi se u saopštenju, takođe obratila svim relavantnim međunarodnim faktorima, kako bi sprečila nameru Prištine da pozivni broj za Srbiju 381 zameni međunarodnim prefiksom Albanije 355.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane