Vesti

K. Pantić: Beograd popušta pod pritiscima i ucenama

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kaže da „mu je drago što je Srbija konačno dobila status kandidata za članstvo u EU a pokazalo se da barikade i Srbi sa Kosova i Metohije nisu bili problem, već je jedini uslov bio da Vlada Srbije faktiči prizna nezavisnost Kosova pristankom da institucije iz Prištine budu predstavljene na regionalnim skupovima“.
 • 02.03.2012
 • 20:41 h
 • izvor: TV Most
 • komentara:
 • pregleda: 1134
K. Pantić: Beograd popušta pod pritiscima i ucenama
Krstimir Pantić (Foto KIM)

„To je još jedan dokaz da ova Vlada, na kraju svog mandata iako to ne bi smela da radi, popušta pod pritiscima i ucenama dela međunarodne zajednice i polako odustaje od odbrane Kosova i Metohije“, rekao je Pantić.

Pantić je rekao „da ukoliko se ova Vlada odluči na ukidanje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji , nekoliko hiljada građana će svoju decu prebaciti u škole u centralnu Srbiju i počeće tiho iseljavanje“.

Krstimir Pantić je ocenio da je „Vlada ponovo obmanula građane kada je u pitanju prelazak robe preko administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje“.

„Ova dva prelaza nisu posebna već se iste mere koje se primenjuju na svim ostalim prelazima primenjuju i na Brnjaku i Jarinju, čak su i rigoroznije jer se akcizna roba ne može preko njih već se upućuje na prelaz u Merdaru. Srbi su ponovo prevareni od sopstvene Vlade koja ih tera u nezavisno Kosovo, Srbija diže ruke od svog naroda i krajnje je vreme da ova Vlada javno kaže šta će uraditi sa narodom koji živi na KiM, kakva nam je sudbina i da li živimo u Srbiji ili u nezavisnom Kosovu“, upitao je Pantić.

On je izrazio uverenje „da Srbi sa severa Kosova neće plaćati carinu, da će maksimalno zaobilaziti zvanične prelaza i da će nastaviti sa korišćenjem alternativnih puteva“.

 „Nisam, međutim siguran da ministar policije , kao što je primenio sili protiv sopstvenog naroda, neće i nama zatvoriti alternativne puteve i pomoći Albancima da grade nezavisno Kosovo“, rekao je Krstimir Pantić.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018