Vesti

Jevtić Dačiću: Postoje samo Srbi koji su preuzeli odgovornost

„Ako smo mi Tačijevi Srbi onda su i oni koji sa njim (Ivicom Dačićem) razgovaraju u Briselu isti takvi Srbi“, izjavio je ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić reagujući na izjavu premijera Dačića.
 • 24.05.2013
 • 00:01 h
 • Radio Klokot
 • komentara:
 • pregleda: 1017
Jevtić Dačiću: Postoje samo Srbi koji su preuzeli odgovornost
Foto Radio Klokot

Nakon jučerašnje izjave premijera Srbije Ivice Dačiča da ako Srbi sa severa odluče da ne učestvuju na lokalnim izborima na Kosovu moraju znati da će Zajednicu srpskih opština činiti „Tačijevi Srbi“, ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova je kazao da je Dačićeva izjava nije primerena i nije u skladu sa naporima koje čine politički predstavnici Srba zaposleni u kosovskim institucijama.

„Mislim da je gospodin Dačić iskoristio onaj izraz koji se često provlači u javnost iako nije dobar, ako se radi o etiketiranju onih koji učestvuju u kosovskim institucijama. Dakle ne postoje niti Tačijevi niti bilo čiji Srbi postoje Srbi koji su preduzeli odgovornost i koji su ovaj proces razumeli pre nego što su neki koji danas učestvuju u njemu to prihvatili. I kada je krenuo dijalog Beograda i Prištine mi smo govorili da je jedini način rešavanja problema upravo dijalog i ako su ti Srbi, dakle mi koji smo unutar institucija Tačijevi onda su i oni koji danas sa Tačijem razgovaraju u Briselu isto tako Tačijevi Srbi i u tom smislu nema nikakvih podela“, kazao je on.

Jevtić je danas boravio u zvaničnoj poseti Opštini Klokot gde se sastao sa gradonačelnikom i najvišim zvaničnicima kako bi razmotrili mogućnosti zajedničke saradnje.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017