Janjevo: Glasnovićima hitno potrebna pomoć

U zaseoku Košnica u blizini Janjeva, već dva meseca zavejana su domaćinstva Đine i Andrije Glasnović, saznaje KIM radio. Glasnovići su jedini Hrvati koji su tu ostali da žive nakon rata.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto KIM


Kako KIM radio saznaje, visina snega u ovom zaseoku iznosi 2 metra. Glasnovići su ostali bez osnovnih životnih namirnica i hrane za stoku, kazao je za KIM radio Nikola Brkić iz Janjeva.

„Oni imaju 250 ovaca, koza, imaju 20 krava i konje, ponestala im je hrana za stoku, a potrebne su im i životne namirnice. Apelovali smo na Krizni štab opštine Lipljan i oni su nam obećali da će probiti put sa mehanizacijom. Pomoć smo tražili i od policije u Lipljanu, ali već nedelju dana od poziva još niko nije došao da put oslobodi“ , kaže Brkić.

Prema rečima Brkića, u ovom zaseoku koji se nalazi na 1080 metara nadmorske visine, uslovi za život su teški i u letnjim mesecima. Ova dvočlana porodica strahuje da im stoka neće preživeti ukoliko im nadležni ne očiste put.

Sneg koji neprestano pada zavejao je i Jajevo, pa je saobraćaj u tom selu ali i na putevima koji vode ka Lipljanju i Gračanici veoma otežan.

Škole u Janjevu ne rade više od nedelju dana, ali hrane i ogreva za preostalih 200 Hrvata još uvek ima.
Zbog nevremena je u teškoj situaciji i selo Golemi Las u kome živi šetoro Hrvata.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane