Vesti

Jahjaga: Sastanak sa Nikolićem posle susreta premijera

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga spremna je da se sastane sa Tomislavom Nikolićem i predlaže da do toga dođe nakon sastanka dva premijera u Briselu.
Jahjaga: Sastanak sa Nikolićem posle susreta premijera
Atifete Jahjaga (Foto Predsedništvo Kosova)

Kako je KIM radiju saopšteno iz Kabineta predsednice, Jahjaga je od početka svog mandata bila spremna da se sastane sa svima u interesu Kosova.

“Predsednica Jahjaga je predložila liderima Evropske unije da prvi susret između dva predsednika organizuju posle sastanka premijera Tačija i Dačića”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navode i da je ranije na regionalnom samitu održanom u Ohridu, Jahjaga prihvatila predlog da se sastane sa tadašnjim predsednikom Borisom Tadićem, a susretu bi posredovao Filip Vujanović.

“I tokom samita u Budvi decembra ove godine, predsednica Kosova kontaktirala je kabinet predsednika Srbije i tom prilikom je predložila sastanak. Zvaničnici EU su , takođe, kontaktirali Jahjagu i razgovarali o mogućnostima da do ovog susreta dođe”, navodi se u saopštenju portparola predsednice Kosova.

Jahjaga je pozitivno odgovorila na ovu inicijativu, jer će, kako se navodi, susret lidera dve zemlje doprineti rešavanju pitanja kroz dijalog i sporazume.

Zaključuje se da sastanci predsednice sa šefovima država jačaju „međunarodni subjektivitet Kosova”.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017