Vesti

Izvedena premijera pozorišne predstave „Kiler Džo“

U Domu kulture u Zvečanu sinoć je izvedena premijera pozorišne predstave „Kiler Džo“ u režiji Nenada Todorovića, direktora Prištinskog narodnog pozorišta sa sedištem u severnom delu Kosovske Mitrovice.
 • 07.03.2013
 • 19:22 h > 00:18 h
 • TV Most
 • komentara:
 • pregleda: 1247
Izvedena premijera pozorišne predstave „Kiler Džo“
Detalj sa predstave (Foto TV Most)

“Ovaj komad je praktično praizvedba na Balkanu i nije izvođen do sada”, rekao je Nenad Todorović, koji nije krio zadovoljstvo što je publika odlično reagovala tokom čitave predstave i ispunila salu do poslednjeg mesta.

Predstava je crnohumorna komedija gde otac i sin dogovaraju da iznajme plaćenog ubicu kako bi ubili majku. U komadu se pojavluju likovi sa dna američkog Teksasa .

Repriza predstave biće u Štrpcu, a ovom predstavom mladi glumac Vlada Jocović će diplomirati.

Pored Jocovića i Milene Jakšić u ovom pozorišnom komadu igraju Anika Grujić, Bojan Stojčetović i Bora Nenić. Predstava nije preporučljiva za gledaoce mlađe od 17 godina.

Nenad Todorović je najavio brojna gostovanja širom pokrajine koje će finansirati kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Pozorišnu predstavu u Zvečanu gledao je i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin koji je između ostalog rekao da ga je “više od same predstave fascinirala publika koja je ispunila dom kulture u Zvečanu do poslednjeg mesta” .

“Bilo je lepo biti deo ove predstave i bilo bi lepo da i ostatak Srbije sazna kako na Kosovu i Metohiji postoji kulturni život “, rekao je Vulin.

On je ocenio da je kultura na Kosovu i Metohiji ”veoma potcenjena u smislu neshvatanja kakvo je to oružje“ i obećao da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći njen razvoj.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017