Vesti

Ivanović: Okončanje nadgledane nezavisnosti ne menja stav

Oliver Ivanović danas poručio belgijskim i britanskim diplomatama, sa kojima se sastao, da okončanje nadgledane nezavisnost nije i neće promeniti stav Srba koji ne priznaju kosovsku nezavisnost.
 • 11.09.2012
 • 02:03 h > 02:13 h
 • izvor: Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 870
Ivanović: Okončanje nadgledane nezavisnosti ne menja stav
Oliver Ivanović (Foto KIM)

Bivši državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović, koji je predsednik građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (SDP), razgovarao je sa delegacijom Ministarstva inostranih poslova Belgije koju je predvodio politički direktor Žan Artur Režibje, i predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije na celu sa političkim direktorom Džil Moris.

Ivanović je belgijskim i britanskim diplomatama rekao da bez obzira u kom delu Kosova žive, Srbi ne priznaju kosovsku nezavisnost.

On je rekao da je položaj Srba na severu Kosova i Metohije nešto bolji, pa bi prisustvo i briga međunarodne zajednice u narednom periodu trebalo da budu usmereni, pre svega, na zaštitu Srba koji žive južno od reke Ibar.

Tokom razgovora ukazano je na potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018