Vesti

Ispred crkve u Đakovici juče održan protest

Nekoliko desetina Albanaca okupilo se juče, na Uskrs, ispred crkve Uspenja presvete Bogorodice u Đakovici uzvikujući antisrpske parole, saznaje KIM radio.
Ispred crkve u Đakovici juče održan protest
Crkva u Đakovici (Foto arhiva KIM)

Do okupljanja je došlo, prema saznanjima KIM radija, nakon informacije da će crkvu posetiti raseljeni Srbi kako bi obeležili praznik Hristvog vaskrsenja. Okupljeni su uzvikivali antisrpske partole, a nosili su transparente sa slikama nestalih rođaka i prijatelja.

Iz Kosovske policije KIM radiju je saopšteno da je protest ispred crkve u Đakovici trajao 3 sata i da je sve proteklo bez incidenata.

Portparol policije za region Peći Đevat Ibraj za KIM radio je kazao da je to bio protest porodica kidnapovanih i nestalih građana Đakovice.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017