Vesti

Incidenti u opštini Klina

U proteklih nedelju dana dogodilo se više incidenata u selima Klinavac, Biča i Grabac u opštini Klina gde su na meti provalnika povratničke kuće. Nepoznate osobe kamenovale su kuću porodice Vučićević u selu Klinavac.
 • 27.11.2012
 • 22:18 h
 • izvor: Radio Goraždevac
 • komentara:
 • pregleda: 1475
Incidenti u opštini Klina
Foto KIM

Krađa stoke i kućnih potrebština je gotovo svakodnevna u selima u opštini Klina. Stuacija je kulminirala u noći između nedelje i ponedeljka kada je posle krađe kamenovana kuća porodice Vučićević u Klinavcu. Radoje Vučićević se sa svojim roditeljimaodselio iz Klinavca posle ovog incidenta.

Povratnik iz ovog sela Voštić Vuleta kaže da su  meštani u strahu.

 “Ovo je znak. Juče se odselio Radoje, sutra ću ja. I na nama se vrši pritisak. Ipak, ja se nadam da će sutra biti bolje. Ali neće biti.  Samo želimo da nam neko garantuje slobodu, bila to Opština Klina ili policija”, kazao je on.

Službenik za integraciju zajednica u opštini Klina Ranko Kostić ističe da  je ovo samo jedan u nizu napada na Srbe u Klinavcu, koji se zbog ovoga uznemireni.

“Ovde je ostalo još sedam kuća koje nisu demolirane. Ukupno je u tim kućama oko 20 ljudi. Svi incidenti prijavljeni su policiji koja pronalazi počinioce, ali ukradene stvari ne vraćaju se vlasnicima”, navodi on.

U selu Kinavac trenutno živi svega 10 porodica, iako ih je do 1999 godine bilo oko 80.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018