Vesti

Incidenti na severu Kosova

Na severu Kosova više lica je povređeno u tučama tokom novogodišnje noći, a jedna osoba u Zvečanu je zbog korišćenja vatrenog oružja privedena.
 • 01.01.2013
 • 20:00 h
 • Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 1390
Incidenti na severu Kosova
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva KIM)

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić izjavio je Tanjugu da je u masovnoj tuči koja se dogodila rano jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice povređeno osam lica, koji su nakon ukazane lekarske pomoći u bolnici pušteni na kućno lečenje.

Tuča u kojoj je učestvovalo najmanje 12 mladića dogodila se u ulici Dzona Kenedija jutros u 4h, a učesnici su bili pod dejstvom alkohola, rekao je Medić.

On je istakao da su policiji poznati vinovnici ovog incidenta i da će tokom dana biti saslušani.

Manja tuča registrovana je i u Leposaviću na severu Kosova, kazao je Medić.

On je istakao da je tokom novogodišnje noći jedna osoba iz Zvečana zbog korišćenja oružja privedena i da mu je određeno policijsko zadržavanje.

Ta soba je u centru Zvečana pucala iz pištolja i automatske puške, nije bilo povređenih i materijalne štete, policija je intervenisala lišila ga slobode i zaplenila oružje, rekao je Medić.

Medić je istakao da je uz krivičnu prijavu zbog izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenog posedovanja oružja osumnjičenom određeno policijsko zadržavanje do 48 sati a da su policijski istražitelji na licu mesta pronašli preko 20 čaura.

Većina građana severnog dela Kosovske Mitrovice Novu godinu dočekala je u krugu porodice i prijatelja a jedan deo najluđu noć je proveo u restoranima i hotelima u kojima je organizovan doček.

Osim upotrebe pirotehničkih sredstava tokom dočeka 2013. godine u Kosovskoj Mitrovici se mogla čuti i pucnjava iz vatrenog oružja.

Za razliku od nekih ranijih godina, ovoga puta severni deo Kosovske Mitrovice nije okićen novogodišnjim lampionima, kojih nema čak ni u izlozima većine trgovinskih radnji u gradu na Ibru.

Građani Kosovske Mitrovice su pored tradicionalnih želja za dobro zdravlje u Novoj godini sebi i svojim prijateljima poželeli mir a tokom večeri i noći nije bilo redukcija električne energije.

Slično je bilo i u drugim opštinama na severu Kosova.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017