Vesti

Incident u kancelariji gradonačelnika Parteša

Zoran Stojković (24) iz Parteša kod Gnjilana optužio je gradonačelnika te kosovske opštine Nenada Cvetkovića da ga je juče pretukao u svojoj kancelariji. Cvetković nije želeo da komentariše te tvrdnje. Policija pokrenula istragu.
 • 11.12.2012
 • 00:31 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 3216
Incident u kancelariji gradonačelnika Parteša
Zoran Stojković (Foto RTV Puls)

Stojković, koji je slučaj prijavio Kosovskoj policiji u Gnjilanu, KIM radiju je ispričao da ga je gradonačelnik Parteša, Nenad Cvetković tukao i vređao.

Prema Stojkovićevim rečima, povod za ovaj incident bila je emisija “Slobodno srpski”, u kojoj je gradonačelnik Parteša, Nenad Cvetković, kazao da mu je ponudio posao a da je on to odbio. Stojković tvrdi da za posao nije konkurisao te da je zato otišao da od gradonačelnika zatraži objašnjenje.

“Nakon kraćeg razgovora presednik je od mene tražio da se medijski oglasim i potvrdim njegove navode. Ja sam odbio a kada sam hteo da napustim njegovu kancelariju sustigao me je i počeo da me udara nogama, a onda i pesncama po glavi i telu. Zapomagao sam i molio da me ne udara. Nekoliko opštinskih službenika je sve posmatralo, ali niko nije smeo da uđe u kancelariju da mi pomogne”, ispričao je Stojković KIM radiju.

Nakon ovog nemilog događaja Stojković je zatražio pomoć u gnjilaskoj bolnici, gde su konstatovane povrede glave. Stojković ističe da nema poverenja u Kosovsku policiju i da će slučaj prijaviti i EULEKS-u.

S druge strane, gradonačelnik Parteša Nenad Cvetković nije želeo da komentariše Stojkovićeve tvrdnje. KIM radiju je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da je on Stojkovića tužio zbog toga što mu je upao u kancelariju. “Ja sam njega tužio, jer je upao u moju kancelariju. Nemam vremena da komentarišem, na sastanku sam”, kazao je Cvetković a potom prekinuo vezu.

U Kosovskoj policiji su naveli da su prijavu dobili juče popodne i da rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

"Stojković je slučaj policiji prijavio sinoć. Policija je obavila saslušanje Stojkovića i Cvetkovića. U toku je provera detalja i navoda iz prijave”, kazao je KIM radiju zamenik regionalnog direktora Policije Kosova za gnjilaski region Šaban Azizi.

O daljim merama odlučivaće se nakon konsultacija sa tužilaštvom.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018