Vesti

H.Tači: Vladajuća koalicija je stabilna

Premijer Kosova Hašim Tači negirao je danas glasine da će se u septembru razići vladajuća koalicija, a da će njegova Demokratska partija ući u koaliciju sa opozicionom Alijansom za budućnost Kosova.
 • 01.08.2012
 • 00:55 h
 • Beta
 • komentara:
 • pregleda: 1195
H.Tači: Vladajuća koalicija je stabilna
Hašim Tači (Foto KIM)

Tači je naveo da će se parlamentarni izbori na Kosovu održati u roku koji je utvrđen Ustavom.

"Neće biti nove koalicije niti prevremenih izbora, pre Ustavom određenog roka. Mi ćemo sa visokom odgovornošću nastaviti da radimo", kazao je kosovski premijer na sednici vlade.

Tači je ocenio da ima prostora za zajednički rad i saradnju vlasti i opozicije u određenim državnim segmentima.

"Ja sam uvek opoziciju video kao vrednost demokratskog društva. Verujem da će opozicija nastaviti kao i do sada da ostvaruje svoju aktivnu i konstruktivnu ulogu. Na kraju krajeva, okončanje nadgledane nezavisnosti je zasluga svih", kazao je kosovski premijer.

Što se tiče izbora za predsednika Kosova, Tači je rekao da će poštovati odluku Ustavnog suda da mandat predsednice traje do 2016. godine, ističući da je odluka Ustavnog suda najveće štete nanela upravo njegovoj DPK, koja bi "sigurno na izborima iz svojih redova imala predsednika".

Tači je ocenio da se uspešno ostvaruju svi zadaci u procesu okončanja nadgledanja nezavisnosti Kosova, koje je najavljeno za početak septembra.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017