H.Tači: Sa Tadićem samo o priznanju Kosova

Kosovski premijer Hašim Tači još jednom je izrazio spremnost da se sastane s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ali je precizirao da tema razgovora može biti samo - priznanje Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
  • Hašim Tači (Foto B92)

Predsednik Tadić je tokom boravka u Bosni i Hercegovini, na sastanku trilaterale na Jahorini, rekao da bi razgovarao s Tačijem, pod uslovom da taj razgovor ne promoviše državnost Kosova, već da pomogne rešavanju problema.

Tadić je još rekao da bi na eventualnom sastanku Tačiju izneo svoj plan o specijalnom statusu za sever Kosova, a da bi predmet razgovora mogao biti i neki drugi plan za sever.

Tači je naglasio da bi na eventualnom susretu s Tadićem imao samo jednu tačku o kojoj bi razgovarali - recipročno priznavanje, prenosi današnji "Ekspres" .

Ostale tačke i problemi mogu se rešiti međudržavnim odnosima, kao i sa drugim susednim zemljama, dodao je Tači.

"Taj susret bi bio u službi mira, stabilnosti, saradnje i dobrosusedskih odnosa, išao bi u prilog evroatlantskih perspektiva dveju država ali i celog regiona", izjavio je Tači.

On je dodao i da eventualni susret ne treba shvatiti kao bitku u kojoj će pobediti "jedan od nas dvojice, ili naše države, jer je ta bitka zaključena juna 1999. godine a rezultat je poznat celom svetu."

Mogućnost održavanja susreta Tači - Tadić aktualizovana je prethodnih dana nakon izjave kosovskog premijera da je spreman da se sretne sa Tadićem, s obzirom na to da je sa njim svojevremeno imao susrete u Beču, tokom prvih pregovora o statusu Kosova i Metohije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane