Vesti
Hronika

Zvečan: Pronađene mašine za rudarenje kriptovaluta i marihuana

Osumnjičeni S.N iz Zvečana je u bekstvu, nakon što je u njegovoj kući  pronađena izvesna količina marihuane i mašine za rudarenje kriptovaluta u vrednosti od 55 hiljada evra, saopštila je večeras kosovska policija.

Zvečan: Pronađene mašine za rudarenje kriptovaluta i marihuana
Mašine za rudarenje kriptovaluta (Foto Kosovska policija)

Policija je oko 15.20 primila usmeno naređenje da proveri objekat osumnjičenog iz Zvečana sa inicijalima (S.N.) pod sumnjom, da se tu nalazi opojna droga.

Oko 15:50 uz asistenciju Interventne jedinice i patrolne jedinice iz policijske stanice u Zvečanu, prilikom kontrole objekta pronađeno je 45 grama marihuane i deset sumnjivih korena sličnih biljkama kanabisa, navodi se u saopštenju.

Tokom policijske akcije pronađen je i veći broj mašina, odnosno opreme za
rudarenje kriptovaluta. Pronađene su i četiri kamere za video snimanje, DVR, dve mašine za rudarenje kriptovaluta, sa šest kartica, i dve sa osam kartica, devetnaest mašina za rudarenje kriptovaluta, druge vrste, onlajn kablovski razdelnik za rudarenje kriptovaluta, internet modem, ventilaciioni sistem.

Vrednost pronađenih mašina/opreme procenjuje se na oko pedeset pet hiljada evra.

Nadležni tužilac je naložio da se kontaktira carina Kosova, radi preuzimanja daljih koraka, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022