Vesti
Hronika

Zvečan: Pronađene mašine za rudarenje kriptovaluta i marihuana

Osumnjičeni S.N iz Zvečana je u bekstvu, nakon što je u njegovoj kući  pronađena izvesna količina marihuane i mašine za rudarenje kriptovaluta u vrednosti od 55 hiljada evra, saopštila je večeras kosovska policija.

Zvečan: Pronađene mašine za rudarenje kriptovaluta i marihuana
Mašine za rudarenje kriptovaluta (Foto Kosovska policija)

Policija je oko 15.20 primila usmeno naređenje da proveri objekat osumnjičenog iz Zvečana sa inicijalima (S.N.) pod sumnjom, da se tu nalazi opojna droga.

Oko 15:50 uz asistenciju Interventne jedinice i patrolne jedinice iz policijske stanice u Zvečanu, prilikom kontrole objekta pronađeno je 45 grama marihuane i deset sumnjivih korena sličnih biljkama kanabisa, navodi se u saopštenju.

Tokom policijske akcije pronađen je i veći broj mašina, odnosno opreme za
rudarenje kriptovaluta. Pronađene su i četiri kamere za video snimanje, DVR, dve mašine za rudarenje kriptovaluta, sa šest kartica, i dve sa osam kartica, devetnaest mašina za rudarenje kriptovaluta, druge vrste, onlajn kablovski razdelnik za rudarenje kriptovaluta, internet modem, ventilaciioni sistem.

Vrednost pronađenih mašina/opreme procenjuje se na oko pedeset pet hiljada evra.

Nadležni tužilac je naložio da se kontaktira carina Kosova, radi preuzimanja daljih koraka, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

FHPK: Suđenja za ratne zločine traju predugo
Fond za humanitarno pravo Kosova (FHPK) je u Prištini predstavio godišnji izveštaj o posmatranju suđenja za ratne zločine na Kosovu tokom 2022. godine pod nazivom „Suđenje za ratne zločine: bez vidljivog napretka“. Na panel diskusiji nakon predstavljanja dokumenta je bilo reči i o suđenju za ratne zločine u odsustvu. 
  • 30.03.2023
Sinoć u Zubinom Potoku zapaljena dva automobila sa RKS tablicama
Sinoć su u Zubinom Potoku zapaljena dva privatna automobila kosovskih registarskih oznaka, potvrdila je Kosovska policija za KoSSev portal.
  • 30.03.2023
Srpska lista osudila hapšenje Miljana Jovanovića
Hapšenje Miljana Jovanovića, bivšeg pripadnika Kosovske policije, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora, osudila je Srpska lista.
  • 29.03.2023
Bivši policajac uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora

Bivši policajac Miljan Jovanović, koji je juče uhapšen, pušten je iz pritvora, potvrdio je njegov branilac Dejan Vasić. Dodao je da su ga iz policije pomešali zbog sličnog imena sa Milanom Jovanovićem koji se nalazi na poternici.

  • 29.03.2023
Srbin uhapšen na prelazu Jarinje
Bivši kosovski policajac M.J. uhapšen je na prelazu Jarinje, dok se sa suprugom i dvoje dece vraćao iz Raške u Leposavić.
  • 28.03.2023
Obijene kuće u Lapljem Selu i Suvom Dolu

Još dve srpske porodice opljačkane su juče na centralnom Kosovu. Krađe su prijavljene u Lapljem Selu kod Gračanice i u Suvom Dolu kod Lipljana.

  • 28.03.2023