Vesti
Hronika

Zvečan: Ima ranjenih?

Bar jedno lice je ranjeno iz vatrenog oružja, saznaje nezvanično novinarka Kim radija na licu mesta, a slične navode je potvrdio i novinar RTS-a.  U današnjim sukobima je povređen i izveštač Tanjuga, prenose mediji iz Beograda.
Zvečan: Ima ranjenih?
Pripadnici KFOR-a evakuišu povređenog vojnika (Foto Kim)

Podsetimo, do sukoba okupljenih građana u Zvečanu i vojnika KFOR-a je došlo nešto iza 16.30 časova.

Okupljenim Srbima je KFOR prethodno preko razglasa poručio da će ih potisnuti radi omogućavanja bezbednosti.

Nakon naguravanja građana sa vojnicima, aktivirane su šok bombe i suzavci, a čuli su se i pucnji.

U KBC Kosovska Mitrovica za Radio Kontakt Plus nisu mogli da potvrde tačan broj primljenih, niti o kakvim se povredama radi. Naveli su da povređene još uvek primaju. 

Kako Kim radio nezvanično saznaje na licu mesta, ima i povređenih vojnika KFOR-a.

Kordon vojnika ove NATO misije je i dalje prisutan kod opštinske zgrade u Zvečanu.Ostale vesti

Policija našla novu količinu oružja i opreme u blizini Banjske
Policija Kosova nastavila je kontrolu terena u blizini Banjske i tom prilikom pronašla još naoružanja koje je koristila naoružana grupa koja se sukobila sa policijom prošle nedelje u ovom selu u opštini Zvečan.
  • 30.09.2023
Tela ubijenih u Banjskoj predata porodicama
Tela Stefana Nedeljkovića iz Zvečana, Bojana Mijailovića i Igora Milenkovića iz Leposavića koji su ubijeni u sukobu sa Kosovskom policijom u Banjskoj 24. septembra, predata su porodicama u Institutu za sudsku medicinu u Prištini.
  • 30.09.2023
Radoičić u MUP-u dao izjavu u svojstvu građanina
Milan Radoičić se odazvao pozivu državnih organa Republike Srbije, navodi MUP u saopštenju.
  • 30.09.2023
U opštini Leposavić privedena tri lica zbog ilegalnog ulaska na Kosovo
Privedena su tri lica u opštini Leposavić zbog ilegalnog prelaska administrativne linije, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 30.09.2023
Ninić: Radoičić bi trebalo da bude uhapšen ako Srbija poštuje Ustav
Nakon što je sada već odlazeći potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, preuzeo krivicu za oružani sukob u Banjskoj, advokat Ivan Ninić za Nova.rs kaže da bi Srbija, ukoliko dosledno poštuje Ustav, trebalo odmah da ga uhapsi. Osim što precizira da nam predstoji najteži period u novijoj srpskoj istoriji, navodi još dva pravca u kojima bi mogao da se kreće slučaj Radoičića.
  • 30.09.2023
Radoičić priznao da je organizovao grupu u Banjskoj, policajac stradao “slučajno”
Doskorašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić priznao je da je sam obavio logističke pripreme i zajedno sa svojim sunarodnicima 24. septembra došao na sever Kosova kako bi zaštitio srpski narod, ali i pružio otpor režimu Aljbina Kurtija. U njegovoj izjavi koju je u Beogradu pročitao advokat Goran Petronijević, navedeno je da je do stradanja kosovskog policajca došlo slučajno i da Srbi koji su toga dana bili u Banjskoj nisu teroristi.
  • 29.09.2023