Vesti
Hronika

Zoranu Đokiću iz Peći produžen pritvor za još dva meseca

Osnovni sud u Peći produžio je za još dva meseca pritvor Zoranu Đokiću (48), raseljenom licu iz tog grada, zbog sumnje da je tokom sukoba na Kosovu 1999. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.
Zoranu Đokiću iz Peći produžen pritvor za još dva meseca
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Đokićev advokat Ljubomir Pantović, kaže za Radio Kontakt Plus, da je postupanje suda i tužilaštva u slučaju Đokića krajnje protivzakonito i na štetu njegovog branjenika.

„Iako zakon nalaže svim organima koji učestvuju u krivičnom postupku da kada se okrivljeno lice nalazi u pritvoru postupaju sa posebnom hitnošću, ovde imamo situaciju da pre svega Specijalno tužilaštvo Kosova vodi istragu sa naročitom sporošću i pored toga i dalje produžava pritvor. Za tri meseca pritvora, tužilaštvo je sprovelo samo tri istražne radnje, što je više nego nedovoljno i što ukazuje ukazuje na jaku sporost i na kršenje zakona na štetu Zorana Đokića.“

Pantović ukazuje na još neke, prema njegovom mišljenju, nedostatke u radu tužilaštva.

„Tužilaštvo uopšte ne obaveštava branioca, niti okrivljenog o tome da podnosi predloge za produženje pritvora, što je zakonska obaveza. Sve u svemu, pritvor neopravdano traje i dalje, krši se zakon, na štetu Zorana Đokića.“

Pantović je podsetio da je Đokić do 2015. godine živeo u Kosovskoj Mitrovici gde je radio u više nevladinih organizacija, i čak jedno vreme u Vladi Kosova odnosno Ministarstvu za zajednice i povratak, te da je mnogo ranije rađena provera njegove prošlosti i uvek je bila pozitivna.

Kosovska policija uhapsila je Đokića 2.februara na administrativnom prelazu Jarinje, a potom je sproveden u Peć.

Đokić meru pritvora izdržava u pritvorskoj jedinici u specijalnom zatvoru u Podujevu.Ostale vesti

Neuspela pljačka kod Badovačkog jezera

U bilzini Badovačkoj jezera, nešto pre 17:00, dogodio se neuspeli pokušaj oružane pljačke vozila za transport novca. Dva lica su povređena i prebačena u Univerzitetsko-klinički centar Kosova, potvrdila je za RTV Kim Policija Kosova.

  • 08.03.2021
Šilovo: Pucnjava u kafani, jedan ranjen

U Šilovu kod Gnjlana juče je u večernjim satima došlo do pucnjava u kafani, u kojoj je jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja, saopštila je jutros Kosovska policija.

  • 08.03.2021
KP izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera
Kosovska policija je tokom poslednja 24 sata u različitim gradovima Kosova izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera.
  • 07.03.2021
Preminuo Sanja Ilić
Kompozitor i muzičar, frontmen grupe „Balkanika" Aleksandar Sanja Ilić, preminuo je u 70. godini.
  • 07.03.2021
Preminuo Boris Komnenić
Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini posle teške bolesti. Bio je prvak drame u Narodnom pozorištu, u Beogradu.
  • 07.03.2021
Donja Gušterica: Mladić se razneo bombom
Mladić S.K. (26) iz Donje Gušterice u opštini Gračanica razneo se sinoć ručnom bombom, potvrđeno je Riznici u ovom mestu.
  • 06.03.2021