Vesti
Hronika

Zlatanu Krstiću produžen pritvor

Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini produžilo je pritvor za još dva meseca Zlatanu Krstiću iz Kragujevca osumnjičenom da je počinio ratni zločin u okolini Uroševca tokom rata 1999. godine.
Zlatanu Krstiću produžen pritvor
Specijalni sud u Prištini (Foto Kim)

Njegov branilac, advokat Dejan Vasić rekao je za Kosovo Onlajn da je ta mera donekle očekivana, ali je naglasio da je osim višemesečnog zadržavanja u zatvoru u Gnjilanu, veliki problem i naglo pogoršanje zdravstvenog stanja Zlatana Krstića.

Vasić podseća da je neposredno pre hapšenja Krstić bio podvrgnut brojnim operacijama, a ozbiljne probleme mu stvara i dijabetes.

„Krstić je već skoro godinu dana u pritvoru i s obzorom da ima probleme sa šećernom bolešću i ranom koja mu se otvorila na nozi, bojim se da mu se zdravstveno stanje dodatno pogorša. Naišao sam na razumevanje kod predsednika veća koji će voditi postupak i on se obratio upravi zatvora sa zahtevom da se izvrše dodatni pregledi i konsultacije, ali to nije urodilo plodom“, rekao je Vasić i dodao da je obavešten da „Krstiću nije omogućeno da uzima lekove koji su proizvedeni u Srbiji“.

„Navodno je lekar koji radi u zatvoru zabranio da mu se daju lekovi proizvedeni u Srbiji i sad je trenutno bez terapije koju je godinama unazad redovno uzimao. Prinuđen je da se leči sa lekovima koji su proizvedeni na Kosovu za koje smatram da nisu adekvatni za njegovo zdravstveno stanje“, rekao je Vasić.

On je izrazio nadu da će se u narednom periodu izvršiti dodatna ispitivanja i omogućiti adekvatno lečenje kako bi Krstić mogao da prati dalji tok postupka koji se vodi protiv njega.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022