Vesti
Hronika

Zlatanu Krstiću produžen pritvor

Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini produžilo je pritvor za još dva meseca Zlatanu Krstiću iz Kragujevca osumnjičenom da je počinio ratni zločin u okolini Uroševca tokom rata 1999. godine.
Zlatanu Krstiću produžen pritvor
Specijalni sud u Prištini (Foto Kim)

Njegov branilac, advokat Dejan Vasić rekao je za Kosovo Onlajn da je ta mera donekle očekivana, ali je naglasio da je osim višemesečnog zadržavanja u zatvoru u Gnjilanu, veliki problem i naglo pogoršanje zdravstvenog stanja Zlatana Krstića.

Vasić podseća da je neposredno pre hapšenja Krstić bio podvrgnut brojnim operacijama, a ozbiljne probleme mu stvara i dijabetes.

„Krstić je već skoro godinu dana u pritvoru i s obzorom da ima probleme sa šećernom bolešću i ranom koja mu se otvorila na nozi, bojim se da mu se zdravstveno stanje dodatno pogorša. Naišao sam na razumevanje kod predsednika veća koji će voditi postupak i on se obratio upravi zatvora sa zahtevom da se izvrše dodatni pregledi i konsultacije, ali to nije urodilo plodom“, rekao je Vasić i dodao da je obavešten da „Krstiću nije omogućeno da uzima lekove koji su proizvedeni u Srbiji“.

„Navodno je lekar koji radi u zatvoru zabranio da mu se daju lekovi proizvedeni u Srbiji i sad je trenutno bez terapije koju je godinama unazad redovno uzimao. Prinuđen je da se leči sa lekovima koji su proizvedeni na Kosovu za koje smatram da nisu adekvatni za njegovo zdravstveno stanje“, rekao je Vasić.

On je izrazio nadu da će se u narednom periodu izvršiti dodatna ispitivanja i omogućiti adekvatno lečenje kako bi Krstić mogao da prati dalji tok postupka koji se vodi protiv njega.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020