Vesti
Hronika

Zlatanu Krstiću produžen pritvor

Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, kojeg kosovsko Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je izvršio krivično delo ratnog zločina, produžena je mera sudskog pritvora za još dva meseca, potvrdio je za RTV Kim njegov advokat Dejan A. Vasić.
Zlatanu Krstiću produžen pritvor
Dejan A. Vasić (Foto Jelena Vasić)

Advokat Vasić ističe da je, produženjem zatvorske kazne za još dva meseca, Krstić sastavio punu godinu u pritvoru u Gnjilanu.

„On je optužen da je izvršio ratni zločni prema civilnom stanovništvu, vezano za događaje u selu Nerodimlje kod Uroševca. Ja sam u istrazi, u onoj meri koju je tužilac dozvolio prisustvovao, upoznat sam sa optužbama koje mu se stavljaju na teret. Na osnovu svog dugodišnjeg iskustva, mogu reći da ga tužilac vrlo proizvoljno sumnjiči“, objašnjava on.

Vasić napominje da se zdravstvena situacija Zlatana Krstića stabilizovala, iako je imao problematičan period tokom početka epidemije koronavirusa.

„Sada se (Krstić) oseća dobro i moći će da prati suđenje, za koje se nadam da treba uskoro da počne“, zaključio je advokat.

Takođe, predesedavajući Sudskog veća posebnog odeljenja osnovnog suda u Prištini sudija Valjon Kurtaj produžio je na još dva meseca odluku o obaveznom javljanju u policijsku stanicu za Dragišu Markovića i Silvanu Arsović.Ostale vesti

Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020
Kamenovana kuća povratnika u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su kasno sinoć kuću povratnika Žarka Zarića u selu Ljubožda kod Istoka.
  • 27.05.2020
Jevtić: Albanci sekirom napali povratnika kod Kline
Povratnika Đorđija Đorovića u selu Drenovčić kod Kline, sekirom su napali Albanci, naveo je instagram profilu vršilac dužnosti kosovskog ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
  • 26.05.2020