Vesti
Hronika

Zlatanu Krstiću produžen pritvor

Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, kojeg kosovsko Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je izvršio krivično delo ratnog zločina, produžena je mera sudskog pritvora za još dva meseca, potvrdio je za RTV Kim njegov advokat Dejan A. Vasić.
Zlatanu Krstiću produžen pritvor
Dejan A. Vasić (Foto Jelena Vasić)

Advokat Vasić ističe da je, produženjem zatvorske kazne za još dva meseca, Krstić sastavio punu godinu u pritvoru u Gnjilanu.

„On je optužen da je izvršio ratni zločni prema civilnom stanovništvu, vezano za događaje u selu Nerodimlje kod Uroševca. Ja sam u istrazi, u onoj meri koju je tužilac dozvolio prisustvovao, upoznat sam sa optužbama koje mu se stavljaju na teret. Na osnovu svog dugodišnjeg iskustva, mogu reći da ga tužilac vrlo proizvoljno sumnjiči“, objašnjava on.

Vasić napominje da se zdravstvena situacija Zlatana Krstića stabilizovala, iako je imao problematičan period tokom početka epidemije koronavirusa.

„Sada se (Krstić) oseća dobro i moći će da prati suđenje, za koje se nadam da treba uskoro da počne“, zaključio je advokat.

Takođe, predesedavajući Sudskog veća posebnog odeljenja osnovnog suda u Prištini sudija Valjon Kurtaj produžio je na još dva meseca odluku o obaveznom javljanju u policijsku stanicu za Dragišu Markovića i Silvanu Arsović.Ostale vesti

Namerna dramatizacija rutinske akcije?
Žustra reakcija kosovskih političara povodom ulaska srpskih vojnika na kosovsku teritoriju ima negativan odjek na nastavak dijaloga, smatra Beljuj Bećaj. Sa druge strane, Dušan Janjić navodi da je Priština bila obaveštena o saradnji KFOR-a i vojske Srbije.
  • 10.08.2020
Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020
Jevtić: Pucano na kuću povratnika u Vidanju
Danas oko 13 sati, nepoznata lica pucala su iz vozila na kuću povratnika u selu Vidanje kod Kline, objavio je ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.
  • 04.08.2020
Novi incident u severnom delu Mitrovice, korišćeno vatreno oružje
U Kosovskoj Mitrovici treći dan zaredom, ponovo je došlo do incidenta. Korišćeno je vatreno oružje, a u tuči koja se dogodila, najmanje jedno lice je zadobilo povrede, potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.
  • 04.08.2020
Merdare: Zaplenjeno preko 10.000 falsifikovanih evra
Na kontrolnom punktu Merdare noćas je zaplenjeno 10.500 falsifikovanih evra, saopštila je Uprava carine.
  • 01.08.2020
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
  • 27.07.2020