Vesti
Hronika

Zlatanu Krstiću po četvrti put produžen pritvor

Posebno odeljenje Specijalnog suda u Prištini, danas je na još dva meseca produžilo pritvor Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, koji se od strane specijalnog tužilaštva sumnjiči da je tokom 1999. godine izvršio krivično delo "ratni zločin", potvrdio je za Kosovo Onlajn advokat Dejan Vasić.
Zlatanu Krstiću po četvrti put produžen pritvor
Ilustracija (Foto rtcg.me)

Vasić je ponovio svoj stav da „Tužilaštvo nema dobro osnovanu sumnju za otpočinjаnje postupka“.

„U svom odgovoru na zahtev Tužilaštva da se Zlatanu produži pritvor naveo sam da je tužilac imao na raspolaganju 149 radnih dana u kojima je mogao da se posveti radu na predmetu, od kojih je on radio možda nekih desetak. Po meni, urađene su i mnoge radnje koje su bile bespotrebne, kao što je nalog za ponovnu eshumaciju porodice koja je ubijena tokom rata, iako je činjenica da su ti ljudi zverski ubijeni potpuno nesporna“, rekao je Vasić.

Naglasio je i da svedoci koji su do sada saslušani u ovom postupku ne dovode Zlatana u vezu sa ovim ubistvom ili nema bar dovoljno jasnih dokaza da je on to uradio.

Branilac Zlatana Krstića, je istakao da je na rešenje o produženju pritvora uložio žalbu i izrazio očekivanje da će je Apelacioni sud sagledati na ispravan način i doneti odluku kojom će Krstić braniti sa slobode ukoliko bude došlo do pokretanja postupka.

„Ne postoji osnovana sumnja da je Zlatan izvršio krivično delo. To što je neko viđen da je navodno bio u uniformi sa puškom ne govori ništa. Tužilaštvo treba da ima dokaze da je on preduzeo konkretne radnje, što u ovom slučaju ne postoji“, zaključio je Vasić.

Krstiću je određena mera pritvora u aprilu ove godine, a zatim tri puta produžena maja, jula i septembra.Ostale vesti

“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020
Tači u ponedeljak u Hagu
Predsednik Кosova Hašim Tači će u ponedeljak otputovati u Hag. Poziv na razgovor usledio je nešto manje od 20 dana od obelodanjivanja još uvek nepotvrđene optužnice protiv njega i Кadrija Veseljija za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti, progone, maltretiranja i ubistva skoro 100 ljudi.
  • 08.07.2020
Nakon protesta u Beogradu 20 povređenih, policija oko skupštine
Trinaest policajaca i sedam civila povređeno je tokom protesta posle najave ponovnog uvođenja policijskog sata u Beogradu u pokušaju da se zaustavi dalje širenje koronavirusa.
  • 08.07.2020
Stradao američki vojnik na Kosovu
Američki Sekretarijat za odbranu saopštio je u ponedeljak da je dvadesetogodišnji pripadnik američke vojske, koji je služio u mirovnoj misiji na Kosovu, izgubio život.
  • 07.07.2020