Vesti
Hronika

Žica i nastavak protesta, gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine

Najviše pripadnika KFOR je i dalje ispred opštinskih zgrada. Međutim, danas ne nose štitove koji su bili deo njihove opreme u prethodnim danima i mnogo ih je manje u odnosu na prethodne dane.

Žica i nastavak protesta, gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine
Bodljikava žica koju je postavio Kfor (Foto N1)

Kosovska policija se uglavnom nalazi u samim zgradama, a ispred propadnici Kfora, javlja reporter N1.

U Zubinom Potoku su građani ispred gradske uprave, Kosovska policija je ispred same zgrade, a vojnici Kfora u okolnim ulicama.

U Leposaviću, gde se već peti dan nalazi novoizabrani gradonačelnik Ljuljzim Hetemi, i dalje je pojačano prisustvo vojnika Kfora ispred same zgrade, a ona je ojačana novom bodljikavom žicom.

Juče su predstavnici Srpske liste poslali poruku gradonačelniku da bi on mogao da napusti zgradu i da neće praviti probleme, ali da on, kako su ocenili, ima instrukcije iz Prištine da ne napušta ovu zgradu. To je nešto što se nikad ovde nije dogodilo – da neko pet dana bude zatvoren u zgradi uprave.

Građani kažu da će se okupljati u mirnim protestima i narednih dana, a od glavnog zahteva – da se kosovska policija povuče sa severa – ne odustaju.Ostale vesti

Uništeno 2.000 komada oružja
Kosovska policija je danas u prostorijama kompanije "Metal Holding" u Uroševcu uništila 2.000 komada zaplenjenog oružja. 
  • 20.09.2023
Hapšenja u severnom delu Mitrovice i Zvečanu
U  severnom delu Mitrovice i Zvečanu su ovog prepodneva izvršena dva hapšenja.
  • 20.09.2023
Pritvor za osumnjičene u slučaju maltretiranja deteta u vrtiću u Кosovu Polju
Osnovno tužilaštvo u Prištini je podnelo zahtev za određivanje mere pritvora okrivljenima N.M. i N.H. zbog krivičnih dela loše postupanje tokom vršenja službenih dužnosti ili javnih ovlašćenja i laka telesna povreda, saopšteno je medijima iz ove institucije.
  • 20.09.2023
Uništavanje dve hiljade komada ilegalnog oružja
Kosovska policija će uništiti oduzeto nelegalno oružje u vezi sa kojim su okončani svi sudski postupci.
  • 20.09.2023
Održano prvo ročište u slučaju MTS d.o.o.
Antimonopolski organ u Prištini održao je prvo ročište protiv kompanije MTS d.o.o, ćerke firme Telekoma Srbije, a nakon što je Uprava za zaštitu konkurencije pokrenula istragu protiv ovog preduzeća na Kosovu. Istovremeno, generalni direktor ove institucije Vladimir Lučić sastao se sa predstavnicima ambasada i međunarodnih organizacija u Prištini, sa kojima je razgovarao upravo o ovom slučaju.
  • 19.09.2023
Uhapšeno deset osoba na 14 lokacija na Kosovu
Na 14 lokacija širom Kosova uhapšeno je 10 osoba zbog osnovne sumnje da su počinili krivična dela "izdavanje blanko ili lažnih čekova i zloupotreba bankovnih ili kreditnih kartica" i "ulazak u računarske sisteme".
  • 19.09.2023