Vesti
Hronika

Zemljotres u Srbiji, epicentar u okolini Kragujevca

Zemljotres jačine 4,1 jedinicu Rihterove skale potresao je Srbiju. Republički seizmološki zavod objavio je da je zemljotres registrovan u 23.25 u okolini Kragujevca.
Zemljotres u Srbiji, epicentar u okolini Kragujevca
Ilustracija (Foto RTV)

Zemljotres se osetio u okolnim mestima i Beogradu.

Evropsko-mediteranski seizmološki centar objavio je da se epicentar zemljotresa, jačine 4,4 jedinice Rihterove skale, nalazio deset kilometara južno od Kragujevca.

Kako RTV Kim saznaje, zemljotres nije uzrokovao značajniju materijalnu štetu, ali je na nekoliko trenutaka uznemirio stanovnike Kragujevca i okoline.

Prema navodima Republičkog seizmološkog zavoda Srbije jutros u 5.18 sati registrovan još jedan potres u okolini Kragujevca, ovoga puta znato blaži - snage dva stepena po Rihteru.

Podsetimo, u subotu 30. oktobra zemljotres jačine 3,9 Rihtera zabeležen je u okolini Mladenovca.

Tri dana ranije, 27. oktobra, registrovan je zemljotres slabog intenziteta kod Gnjilana.

Nešto jači zemljotresi zabeleženi su početkom avgusta ove godine kod Kačanika, Skoplja (3,7) i Novog Pazara (2,2).Ostale vesti

SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021
Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021