Vesti
Hronika

Zemljotres u Srbiji, epicentar u okolini Kragujevca

Zemljotres jačine 4,1 jedinicu Rihterove skale potresao je Srbiju. Republički seizmološki zavod objavio je da je zemljotres registrovan u 23.25 u okolini Kragujevca.
Zemljotres u Srbiji, epicentar u okolini Kragujevca
Ilustracija (Foto RTV)

Zemljotres se osetio u okolnim mestima i Beogradu.

Evropsko-mediteranski seizmološki centar objavio je da se epicentar zemljotresa, jačine 4,4 jedinice Rihterove skale, nalazio deset kilometara južno od Kragujevca.

Kako RTV Kim saznaje, zemljotres nije uzrokovao značajniju materijalnu štetu, ali je na nekoliko trenutaka uznemirio stanovnike Kragujevca i okoline.

Prema navodima Republičkog seizmološkog zavoda Srbije jutros u 5.18 sati registrovan još jedan potres u okolini Kragujevca, ovoga puta znato blaži - snage dva stepena po Rihteru.

Podsetimo, u subotu 30. oktobra zemljotres jačine 3,9 Rihtera zabeležen je u okolini Mladenovca.

Tri dana ranije, 27. oktobra, registrovan je zemljotres slabog intenziteta kod Gnjilana.

Nešto jači zemljotresi zabeleženi su početkom avgusta ove godine kod Kačanika, Skoplja (3,7) i Novog Pazara (2,2).



Ostale vesti

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022