Vesti
Hronika

Zebince: Porodici Marković ukradene dve krave

Četvoročlanoj porodici Marković u Zebincu, u opštini Novo Brdo, u noći između nedelje i ponedeljka ukradene su dve krave, saopštila je humanitarna organizacija Majka devet Jugovića, pri Eparhiji raško-prizrenskoj. 
Zebince: Porodici Marković ukradene dve krave
Novo Brdo (Foto Vikipedija)

"Psi su otrovani, deo ograde srušen, vrata obijena, krave su nestale," naveli su iz ove HO.

Istovremeno su pozvali humanitarce da pomognu porodici Marković, koja je, kako dodaju, usled krađe ostala bez značajne dobiti koju su imali uzgojem krava.

Podsetimo, ranije je niz krađa zabeleženo u opštini Novo Brdo, a na meti su bila i domaćinstva zvaničnika i policajaca.

Kancelarija za KiM najoštrije osuđuje napad na imovinu Srba

Kancelarija za KiM najoštrije osuđuje najnoviji u nizu napada na imovinu Srba u opštini Novo Brdo, koji za cilj očigledno imaju zastrašivanje našeg naroda u toj nacionalno mešovitoj opštini.

"Srbi u Novom Brdu se pretežno bave poljoprivredom kao osnovnom delatnošću, a krađa stoke je atak na njihovu golu egzistenciju", stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija za KiM će porodici Marković u Zebincu nadomestiti dve ukradene krave novim grlima.

"Porodica Marković kao i ostali Srbi na Kosovu i Metohiji treba da znaju da je država Srbija uz njih i da će učiniti sve da im pomogne da opstanu i napreduju na svojoj zemlji", navodi se u saopštenju.

 Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021