Vesti
Hronika

Završeno ispitivanje Ksenije Božović u slučaju ubistva Ivanovića

Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini završeno je ispitivanje svedoka Ksenije Božović u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.
Završeno ispitivanje Ksenije Božović u slučaju ubistva Ivanovića
Detalj sa suđenja u slučaju ubistva Ivanovića (Foto Kim)

Saslušanje Ksenije Božović, nekadašnje zamenice ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, započeto je u ponedeljak, a završeno danas. Ona je ukupno ispitivana više od osam sati tokom dva dana.

Braniteljka optužene Silvane Arsović advokatica Jovana Filipović smatra da je Ksenija Božović dala jasna i precizna saznanja o svemu što zna i u šta je sigurna.

"Svedok ima obavezu da pred sudom iznese saznanja koja ima jasno i neposredno. Svedok je jasno odgovarala na ono što je čula, nije odgovarala na pitanja o kojima nema saznanja. Smatram da je dala iscrpan odgovor i usmerila tok postupka na pravilnu situaciju", istakla je Filipovićeva.

Ona smatra da ukoliko bi svi naredni svedoci davali ovakve iskaze, (poput Ksenije Božović), da bi doveli rasvetljenja slučaja.

Međutim, branilac optuženog Nedeljka Spasojevića, njen kolega advokat Faruk Korenica navodi da je Ksenija Božović preplašena.

"Svedok je preplašen. Nije bila iskrena kao što je bila u fazi istage, kada je pred policijom i tužiocem govorilia o konkretnim stvarima. Danas je vrlo vešto uspevala da to izbegne. Kada su u pitnju odgovori na krunska pitanja u vezi sa slučejem - ili je zaboravila, ili ne zna. Svedok ne pominje ni jednog od okrivljenih, smatram da će ubuduće neke stvri da se razjasne. Potvrđujem da su ovi ljudi (osumnjičeni) `sitnme ribe`", rekao je nakon ročišta Korenica.

Ispitivanje Darka Savića i Bojana Božovića, novih svedoka u slučaju ubistva Ivanovića, zakazano je za sredu u 09.30 minuta.

Podsetimo, za sada je u ovom procesu najavljeno ispitivanje oko 30 svedoka.Ostale vesti

SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021
Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021