Vesti
Hronika

Završeno ispitivanje Ksenije Božović u slučaju ubistva Ivanovića

Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini završeno je ispitivanje svedoka Ksenije Božović u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.
Završeno ispitivanje Ksenije Božović u slučaju ubistva Ivanovića
Detalj sa suđenja u slučaju ubistva Ivanovića (Foto Kim)

Saslušanje Ksenije Božović, nekadašnje zamenice ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, započeto je u ponedeljak, a završeno danas. Ona je ukupno ispitivana više od osam sati tokom dva dana.

Braniteljka optužene Silvane Arsović advokatica Jovana Filipović smatra da je Ksenija Božović dala jasna i precizna saznanja o svemu što zna i u šta je sigurna.

"Svedok ima obavezu da pred sudom iznese saznanja koja ima jasno i neposredno. Svedok je jasno odgovarala na ono što je čula, nije odgovarala na pitanja o kojima nema saznanja. Smatram da je dala iscrpan odgovor i usmerila tok postupka na pravilnu situaciju", istakla je Filipovićeva.

Ona smatra da ukoliko bi svi naredni svedoci davali ovakve iskaze, (poput Ksenije Božović), da bi doveli rasvetljenja slučaja.

Međutim, branilac optuženog Nedeljka Spasojevića, njen kolega advokat Faruk Korenica navodi da je Ksenija Božović preplašena.

"Svedok je preplašen. Nije bila iskrena kao što je bila u fazi istage, kada je pred policijom i tužiocem govorilia o konkretnim stvarima. Danas je vrlo vešto uspevala da to izbegne. Kada su u pitnju odgovori na krunska pitanja u vezi sa slučejem - ili je zaboravila, ili ne zna. Svedok ne pominje ni jednog od okrivljenih, smatram da će ubuduće neke stvri da se razjasne. Potvrđujem da su ovi ljudi (osumnjičeni) `sitnme ribe`", rekao je nakon ročišta Korenica.

Ispitivanje Darka Savića i Bojana Božovića, novih svedoka u slučaju ubistva Ivanovića, zakazano je za sredu u 09.30 minuta.

Podsetimo, za sada je u ovom procesu najavljeno ispitivanje oko 30 svedoka.Ostale vesti

Obeležena godišnjica ubistva dečaka na Bistrici
Pomenom u crkvi Rođenja presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu. 
  • 13.08.2022
Godišnjica zločina u Goraždevcu. Petković: Tuga i bol za ubijenom decom
Prošlo je devetnaest godina od terorističkog napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece koja su se kupala na reci. "Deca su simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Кosovu i Metohiji", poručuje Petar Petković.
  • 13.08.2022
Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
  • 12.08.2022
Skulanevo: Albanac prijavio decu zbog natpisa „CZV“. Meštanin novčano kažnjen

Nekoliko dečaka iz Skulaneva kredom je na improvizovanom igralištu ispisivalo „CZV“, odnosno skraćenicu za njihov omiljeni fudbalski klub Crvenu Zvezdu. Međutim, dok su to pisali, automobilom je, kako tvrde meštani, kroz selo prošao nepoznati Albanac koji je decu opsovao i produžio. Nešto kasnije se, kako objašnjavaju za RTV Kim, isti vratio u pratnji Kosovske policije kojoj je prijavio srpske mališane da su ispisivali „Z“ simbol ruske vojne akcije u Ukrajini.

  • 12.08.2022
Sutra se navršava 19 godina od zločina nad decom u Goraždevcu
Sutra se navršava 19 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu kod Peći. Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao.
  • 12.08.2022
Pucnjava ispred diskoteke u Gračanici
Kosovska policija izvestila je danas da je ovog četvrtka u 03.05 u Gračanici registrovala slučaj upotrebe oružja ili opasnog sredstva.
  • 12.08.2022