Vesti
Hronika

Završena policijska akcija u Štrpcu

Akcija više od 30 pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije u Štrpcu je završena i policajci su se povukli sa svojim vozilima. Pretreseno je više lokacija. Iz sedišta privremenog organa opštine Štrpce, koji radi u sistemu Vlade Srbije, izneta je dokumentacija, kompjuteri i ostala oprema.
Završena policijska akcija u Štrpcu
Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije u Štrpcu (Foto printskrin)

Akcija pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije, koja je završena oko podneva, počela je jutros nešto pre sedam časova. Nije bilo uhapšenih.

Pretreseno je više lokacija. Iz sedišta privremenog organa opštine Štrpce, koji radi u sistemu Vlade Srbije, izneta je dokumentacija, kompjuteri i ostala oprema.

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić rekao je za RTS da, prema informacijama koje je dobio, u sudskom nalogu stoji da je u pitanju uklanjanje kamera za video-nadzor, za koje po tom istom sudskom nalogu glasi da su ilegalno postavljene.

"Ono što moram da naglasim je da ove kamere niti su nelegalno postavljene, niti rade u poslednjih šest ili sedam godina. O svemu ovome su i nadležne institucije na Kosovu bile obaveštene", ističe Jevtić.

Smatra da akcija definitivno ima političku pozadinu.

"Kada vam dolaze na Badnji dan, kada vam dolaze danas kada je seoska slava Sveti Jovan, onda to njihovo prisustvo ima drugačiju poruku, da se narod zastraši", smatra Jevtić.

Jevtić je apelovao na predstavnike međunarodnih institucija da se prestane sa ovakvim vidom institucionalne represija nad srpskim stanovništvom.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022