Vesti
Hronika

Završena konfiskacija vina u Velikoj Hoči

Konfiskacija vina i rakije u vinariji Petrović u Velikoj Hoči je završena nešto posle 19.00 časova, saznaje Radio Kim.
Završena konfiskacija vina u Velikoj Hoči
Konfiskacija vina u Velikoj Hoči (Foto Radio Goraždevac)

Službenici Carine Kosova i pripadnici policijskih snaga napustili su ovo metohijsko selo nakon što su lokalnom vinaru Srđanu Petroviću zaplenili i konfiskovali 40 hiljada litara vina i nešto rakije.

Od ranog jutra trajalo je ubeđivanje članova porodice Petrović i jednog broja meštana Velike Hoče sa carinicima i policajcima u selu.

Uprkos teškim rečima i nekim neprijatnim scenama, kosovske vlasti su na kraju konfiskovale spornu robu, a veće neprilike su izbegnute.

Kako je potvrđeno za Radio Kim, situacija u Velikoj Hoči je trenutno mirna, meštani su se razišli svojim kućama.

Prethodno je Srđan Petrović za Radio Goraždevac rekao "pružili smo svaki otpor, ali ne vredi ništa" i da su on i njegovi suseljani danas jasno videli poruku "idite odavde".

Iz Carine Kosova je kasno popodne saopšteno da je do zaplene i konfiskacije došlo jer proizvodnja i prodaja tih pića (vina i rakije) nije obavljena u skladu sa relevantnim zakonima Kosova.Ostale vesti

Milivojević: Podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora za istinu o „Pandi“
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je Skupštini Srbije podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o zločinu u pećkom kafiću "Panda".
  • 20.03.2023
Dvojica napala muškarca na Malom Zvečanu

Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj nanošenja lakih telesnih povreda u opštini Zvečan.

  • 20.03.2023
Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće Jugoslava pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

  • 19.03.2023
Priština: U hotelu jedna osoba ubijena, dve povređene
U hotelu u naselju Arberia u Prištini, danas je jedna osoba ubijena, a dve su povređene.
  • 18.03.2023
SafeJournalists: Zaustaviti zastrašivanje novinara na Kosovu
Regionalna novinarska mreža SafeJournalists je saopštila da je neko pokušao da zapali garažu urednika javnog servisa Radio-Televizije Kosovo Aljbana Selimija u Prištini i pozvala nadležne da istraže motive tog napada, što pre pronađu počinioce i adekvatno ih kazne.
  • 17.03.2023
Orahovac: Služen pomen žrtvama martovskog pogroma
U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu u podne je služen pomen žrtvama martovskog pogroma iz 2004. godine, kao i svim žrtvama postradalim na Kosovu i Metohiji od kosovskog boja do danas.
  • 17.03.2023