Vesti
Hronika

Zaplenjeno 70 uređaja za proizvodnju kriptovaluta

Kosovska policija zaplenila je u Južnoj Mitrovici 67, a u selu u blizini Podujeva tri uređaja za proizvodnju kriptovaluta. 
Zaplenjeno 70 uređaja za proizvodnju kriptovaluta
Zaplenjeni uređaji (Foto Kosovska policija)

Inspektori Regionalne direkcije policije u Južnoj Mitrovici, izvršili su pretres na jednoj lokaciji u Južnoj Mitrovici i tom prilikom oduzeli 67 uređaja povezanih na električne i internet uređaje za koje se sumnja da se koriste za proizvodnju kriptovaluta.

Prema navodima policije, osumnjičeni je identifikovan, a o preduzetim radnjama i zaplenjenoj opremi je obavešten tužilac, koji je predložio da organi carine preuzmu dalju istragu.

Prethodno je kosovska policija u blizini Podujeva zaplenila tri uređaja za proizvodnju kriptovaluta, a zvaničnici carine su takođe obavešteni o ovom slučaju.

Podsetimo, Vlada Kosova donela je odluku o zabrani proizvodnje kriptovaluta na celoj teritoriji Kosova. Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli je saopštila da je ova odluka doneta po preporuci tehničke komisije formirane radi odluka o vanrednim merama u vezi sa krizom u snabdevanju energijom.Ostale vesti

Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022