Vesti
Hronika

Zaplenjeno 70 uređaja za proizvodnju kriptovaluta

Kosovska policija zaplenila je u Južnoj Mitrovici 67, a u selu u blizini Podujeva tri uređaja za proizvodnju kriptovaluta. 
Zaplenjeno 70 uređaja za proizvodnju kriptovaluta
Zaplenjeni uređaji (Foto Kosovska policija)

Inspektori Regionalne direkcije policije u Južnoj Mitrovici, izvršili su pretres na jednoj lokaciji u Južnoj Mitrovici i tom prilikom oduzeli 67 uređaja povezanih na električne i internet uređaje za koje se sumnja da se koriste za proizvodnju kriptovaluta.

Prema navodima policije, osumnjičeni je identifikovan, a o preduzetim radnjama i zaplenjenoj opremi je obavešten tužilac, koji je predložio da organi carine preuzmu dalju istragu.

Prethodno je kosovska policija u blizini Podujeva zaplenila tri uređaja za proizvodnju kriptovaluta, a zvaničnici carine su takođe obavešteni o ovom slučaju.

Podsetimo, Vlada Kosova donela je odluku o zabrani proizvodnje kriptovaluta na celoj teritoriji Kosova. Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli je saopštila da je ova odluka doneta po preporuci tehničke komisije formirane radi odluka o vanrednim merama u vezi sa krizom u snabdevanju energijom.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022