Vesti
Hronika

Zaplenjeno 300 litara švercovanog motornog ulja

Operativna jedinica granične policije zaplenila je veću količinu različite komercijalne robe koja je ilegalno uvezena iz Severne Makedonije na Kosovo.
Zaplenjeno 300 litara švercovanog motornog ulja
Zaplenjeno motorno ulje (Foto KosovaPress)

Slučaj se dogodio oko 13.35, kada je policija identifikovala automobil folksvagen pasat, tamnoplave boje, lokalnih registarskih oznaka, kojim je upravljao osumnjičeni državljanin Kosova inicijala I.J. On je na teritoriju Kosova ušao sa severa Makedonije ilegalnim putem.

Nakon pokušaja da izbegne policijsko zadržavanje i ulaska u urbano područje u pravcu Uroševca, granični organi su uspeli da zaustave osumnjičenog u obližnjem selu u opštini Vitina, gde je prilikom kontrole pronađeno 300 litara motornog ulja upakovanog u 25 kutija od 12 litara.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, nakon uviđaja, oduzeta roba je predata Carini Kosova, a slučaj je predat na dalje postupanje policiji.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022