Zaplenjeno 220 kilograma marihuane u Uroševcu

Pet osoba je uhapšeno i zaplenjeno je 220 kilograma marihuane u akciji pretresa nekoliko lokala u Uroševcu, saopšteno je iz kosovske policije i tužilaštva u tom gradu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Islustracija (Foto Kontakt plus radio)

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odeljenje za teška krivična dela u saradnji sa jedinicom za borbu protiv korupcije, sprovelo je višemesečnu istragu. U sinoćnjoj akciji na dve lokacije, zaplenjeno je 220 kilograma opojne supstance, za koju se sumnja da je dopremljena iz Albanije.

Specijalne snage policije su tokom intervencije zaplenile i tri automobila.

Uhapšene osobe, tri iz Albanije a dve sa Kosova, albanske nacionalnosti, prema osnovnim sumnjama, pripadaju dobro organizovanoj grupi i terete se za krivično delo "neovlašćena kupovina, posedovanje, distribucija i prodaja opojnih droga i psihotropnih supstanci".

Pretpostavlja se da je zaplenjena količina marihuane bila namenjena za distribuciju van Kosova.

Kosovska policija navodi da traga za drugim članovima grupe koji su u bekstvu.

Uhapšenima je po nalogu osnovnog tužilaštva u Uroševcu određen pritvor do 48 sati.

Ostale vesti

 • Voz udario mladića u Prištini

  Voz udario mladića u Prištini

  Jedan mladić (20) teško je povređen danas u Prištini u blizini tamošnje vojne kasarne kada ga je udario voz koji saobraća na relaciji Priština - Peć.

 • Haradinajev poslanik, Bljerim Kuči, pozvan u Hag

  Haradinajev poslanik, Bljerim Kuči, pozvan u Hag

  Bljerim Kuči, poslanik Alijanse za budućnost Kosova, Ramuša Haradinaja, pozvan je da se 12. marta javi na saslušanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu o okolnostima pod kojima su pripadnici OVK vršili zločine nad Srbima i drugim civilima tokom poslednjih sukoba na KiM.

 • Engleski novinar novi svedok u slučaju protiv Darka Tasića

  Engleski novinar novi svedok u slučaju protiv Darka Tasića

  Pred većem Osnovnog suda u Prizrenu kojim je predsedavao sudija Artan Sejrani okončano je saslušanje meštana Male Кruše kod Prizrena koji je predložilo Specijalno tužilaštvo Кosova u postupku protiv Darka Tasića optuženog da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Kao svedok će se pred sudom pojaviti i engleski novinar Svini.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane