Vesti
Hronika

Zaplenjeno 12 uređaja za rudarenje kriptovaluta u Mitrovici

Kosovska policija je zaplenila je 12 uređaja za rudarenje kriptovaluta, pronađenih juče u jednom naselju u južnom delu Mitrovica.
Zaplenjeno 12 uređaja za rudarenje kriptovaluta u Mitrovici
Uređaja za rudarenje kriptovaluta u Mitrovici (Foto: Kosovska policija)

Jedinica KP za brzo reagovanje, uz podršku istražitelja Policijske stanice Jug izvršila je pretres dve kuće sa pomoćnim objektima.

Tom prilikom, kako navodi Kosovska policija, pronađeno je i zaplenjeno 12 uređaja povezanih na druge električne i internet uređaje, a za koje sumnjaju da se koriste za rudarenje kriptovaluta.

Na predlog tužioca dalje istražne radnje preduzeće kosovska carina.Ostale vesti

Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
  • 16.05.2022
Hovenijer odao počast poginulim policajcima

Ambasador SAD Džef Hovenijer odao je počast kosovskim policajcima koji su tragično izgubili živote na dužnosti saopšeno je iz američke ambasade u Prištini putem Tviter naloga.

  • 15.05.2022
Sećanje na Aleksandra Micića iz Velike Hoče
Danas, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, se navršavaju 24 godine od napada na policijsku patrolu u blizini sela Ratkovac kod Orahovca prilikom kog je ubijen policajac iz Velike Hoče Aleksandar Micić, a teško su ranjena još četiri policajca: Saša Đuričić, Mile Zakić, Siniša Grković i Radoš Šoškić.
  • 12.05.2022
Zemljotres u Srbiji
U 21.38 časova registrovan je zemljotres magnitude 3,8 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Deligrad, opština Ražanj, 16 kilometara severoitočno od Kruševca.
  • 10.05.2022
Kancelarija za KiM: Kamenovan autobus sa Srbima povratnicima iz Osojana
Autobus koji prevozi Srbe povratnike iz opštine Istok u Кosovsku Mitrovicu kamenovan je jutros oko 9 časova u mestu Rudnik. Ovim prevozom Srbi iz Osojana putuju u Кosovsku Mitrovicu dva puta nedeljno da obave neophodne poslove, zdravstvene preglede ili administrativne obaveze.
  • 10.05.2022
Priština: Požar na parkingu tržnog centra
U požaru koji je izbio na parkingu tržnog centra „Aljbi Mal“ u Prištini izgorelo je osam automobila. Povređenih, na sreću, nema.
  • 09.05.2022