Vesti
Hronika

Zapaljena srpska kuća u Cernici

U selu cernica u Opštini Gnjilane jutros je zapaljena kuća Svetozara Cvetkovića koji se sa porodicom trenutno živi u Jagodini. Kancelarija za KiM poziva nadležne organe na Kosovu da zaustave ovaj, kako navode, talas nasilja nad Srbima.
Zapaljena srpska kuća u Cernici
Ilustracija (Foto Novosti)

Predstavnici Kancelarije za KiM ističu da na Kosovu u vreme političke nestabilnosti cveta ekstremizam.

"Današnje spaljivanje porodične kuće Cvetkovića u Cernici poslednji je u nizu napada na srpsku imovinu u južnoj pokrajini u poslednjih nekoliko dana, i zahtevamo od nadležnih organa da preduzmu najodlučnije mere kako bi zaustavili ovaj talas nasilja i kaznili počinioce", navodi se u reagovanju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

S obzirom da je, kako navode, u poslednjim nedeljama bilo mnogo pozitivnih primera srpsko-albanske saradnje u borbi protiv koronavirusa, "ne sme se dopustiti da nečoveštvo koje stoji iza ovog i svih prethodnih napada na srpsku imovinu postane nešto po čemu ćemo pamtiti ove teške dane".Ostale vesti

Obijena kuća u Donjoj Gušterici
Lopovi su sinoć oko 21 čas upali u kuću M. Filipovića u Donjoj Gušterici i odneli zlato u vrednosti oko 3.000 evra i 400 evra u kešu.
  • 27.09.2020
Odlazak Bogoljuba Marinkovića Bogija
Danas je u Gračanici sahranjen Bogoljub Bogi Marinković (1959-2020) istaknuti član Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, glumac amater, aktivista u pozorišnom amaterizmu i radnik Doma kulture „Gračanica“.
  • 26.09.2020
Radnik Trepče preminuo usled teških povreda
Jedan radnik RMHK "Trepča" u Leposaviću, preminuo je danas nakon što je teško povređen mašinom za rad.
  • 25.09.2020
Napeto ispred kancelarije veterana OVK
Nakon današnjeg hapšenja lidera ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija, ispred kancelarije ovog udruženja okupio se veći broj ljudi, a situacija je iz časa u čas sve napetija, prenosi Reporteri.
  • 25.09.2020
Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020