Vesti
Hronika

Zapaljena srpska kuća u Cernici

U selu cernica u Opštini Gnjilane jutros je zapaljena kuća Svetozara Cvetkovića koji se sa porodicom trenutno živi u Jagodini. Kancelarija za KiM poziva nadležne organe na Kosovu da zaustave ovaj, kako navode, talas nasilja nad Srbima.
Zapaljena srpska kuća u Cernici
Ilustracija (Foto Novosti)

Predstavnici Kancelarije za KiM ističu da na Kosovu u vreme političke nestabilnosti cveta ekstremizam.

"Današnje spaljivanje porodične kuće Cvetkovića u Cernici poslednji je u nizu napada na srpsku imovinu u južnoj pokrajini u poslednjih nekoliko dana, i zahtevamo od nadležnih organa da preduzmu najodlučnije mere kako bi zaustavili ovaj talas nasilja i kaznili počinioce", navodi se u reagovanju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

S obzirom da je, kako navode, u poslednjim nedeljama bilo mnogo pozitivnih primera srpsko-albanske saradnje u borbi protiv koronavirusa, "ne sme se dopustiti da nečoveštvo koje stoji iza ovog i svih prethodnih napada na srpsku imovinu postane nešto po čemu ćemo pamtiti ove teške dane".Ostale vesti

Grupa albanskih mladića skinula tablu ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića"  na kratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,, Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020
Kamenovana kuća povratnika u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su kasno sinoć kuću povratnika Žarka Zarića u selu Ljubožda kod Istoka.
  • 27.05.2020