Vesti
Hronika

Zapaljena srpska kuća u Belom Polju

Nepoznate osobe zapalile su kuću srpskih povratnika u selu Belo Polje kod Peći, u kojoj se u tom trenutku niko nije nalazio.
Zapaljena srpska kuća u Belom Polju
Spaljena kuća Kostića u Belom Polju (Foto Radio Bravo)

Noćas oko pola dva zapaljena je kuća pokojnog Radomira Kostića, prenosi Radio Bravo iz Osojana na svojoj Fejsbuk stranici.

Nakon Radomirove smrti u kući su povremeno boravile njegove ćerke koje žive u centralnoj Srbiji.

Dom porodice Kostić je prvo opljačkan pa zatim i zapaljen i u tom požaru je potpuno izgoreo.

U selu Belo Polje kod Peći do sukoba 1999. godine živelo je oko 700 Srba, dok tu boravi svega 18 srpskih porodica.Ostale vesti

OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021