Vesti
Hronika

Zapaljen kamion u Rudaru kod Zvečana

Kamion marke MAN izgoreo je u požaru u Rudaru kod Zvečana na severu Kosova, izjavio je Tanjugu regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.
Zapaljen kamion u Rudaru kod Zvečana
Rudare (Foto arhiva KIM)

Bojić je rekao da je požar najverovatnije podmetnut, a da je vlasnik kamiona kosovski Srbin M.S.

Kosovska policija je započela uviđaj i otvorila istragu o ovom slučaju. Preliminarni rezultati ukazuju da je kamion namerno zapaljen.

Ovo je drugi slučaj paljevine i uništavanja pokretne imovine u poslednja 24 sata, nakon što je rano jutros zapaljeno vozilo marke Hamer u mestu Balaban kod Banjske u opštini Zvečan.Ostale vesti

OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021