Vesti
Hronika

Zapaljen bilbord sa amblemom "OVK" kod Gračanice

Nepoznati počinioci zapalili su bilbord sa amblemom OVK, koji je pre nekoliko dana postavljen na ulazu u Gračanicu iz pravca Gnjilana. Iz Regionalne direkcije policije u Prištini su za RTV Kim saopštili da se "prema prvim informacijama sumnja da se oštećenje bilborda dogodilo u ranim jutarnjim časovima".
Zapaljen bilbord sa amblemom
Zapaljen bilbord kod Gračanice (Foto Kim)

Polovina bilborda je izgorela, a mesto događaja obezbeđuju snage kosovske policije, javlja reporterka RTV Kim.

Među okupljenima je desetak Albanaca, meštana obližnjeg sela Kišnica.

Na licu mesta je veći broj televizijskih ekipa.

Ekipa RTV Kim je pokušala da više detalja o događaju dobije od nadležnih u policijskoj stanici u Gračanici, međutim tamo su nam rekli da "nemaju komentar". 

Iz Regionalne direkcije policije u Prištini su za RTV Kim saopštili da se "prema prvim informacijama sumnja da se oštećenje bilborda dogodilo u ranim jutarnjim časovima".

"Danas smo primili informaciju povodom oštećenja transparenta koji je bio postavljen na magistralnom putu Priština-Gnjilane.Policija je odmah izašla na mesto dogadjaja i prema prvim informacijama sumnja se da se oštećenje dogodilo u ranim jutarnjim satima", navedeno je u saopštenju dostavljenom RTV Kim.

Iz policije ističu da je "pokrenuta istraga u vezi sa okolnostima koje karakterišu ovaj slučaj".

Na bilbordu koji je u nedelju postavljen na ulazu u Gračanicu iz pravca Gnjilana na albanskom jeziku je pisalo "Sloboda ima ime, OVK".

Podsetimo, predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je zatražio uklanjanje bilborda od strane Ministarstva za saobraćaj, “jer je ono vlasnik zemljišta na kojem se nalazi bilbord”.

Odbornik SO Gračanica iz Kišnice Granit Gaši ističe da je paljenje bilborda „kriminalni akt“.

“Ovo su posledice gradonačelnika Gračanice Srđana Popovića koji je svojim izjavama podstakao na ovakav čin. Mi smo ovo postavili kako bismo se solidarisali sa borcima OVK koji se sada nalaze u Hagu. Nadam se da će tužilaštvo uraditi svoj posao i da će se sve ovo završiti kako treba”, kazao je Gaši.

Uprkos pokušajima brojnih novinarskih ekupa, da dobijemo više informacija od gradonačelnika opštine Gračanica,  Popović danas nije bio dostupan za izjavu.

Većina meštana opštine Gračanica sa kojima je ekipa RTV Kim pokušala da razgovara povodom postavljanja bilborda i njegovog paljenja nije bila raspoložena za izjave, dok oni koji jesu smatraju da je to vid provokacije.

"Bilbord sa natpisom predstavlja još jedan vid provokacije srpskog naroda“, smatra Nikola Milić iz Plemetine.

Juče su, predstavnici Omladinskog saveta iz Gračanice, poslali odgovor na bilbord "Sloboda ima ime, Ovk". Oni su transparentom ispred svoje zgrade poručili - "Mir nema alternativu".Ostale vesti

Krivična prijava protiv gradonačenika Gračanice
Zamenik predsednika Skupštine opštine Gračanica, Granit Gaši, podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika ove lokalne samouprave Srđana Popovića.
  • 01.12.2020
KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane
Kosovska policija zaplenila je oko 30 kg marihuane u blizini mesta Vrbnica, u opštini Prizren.
  • 30.11.2020
Preminuo novinar Borivoje Ugrinović
Borivoje Bora Ugrinović novinar, književnik i televizijski stvaralac koji je ostavio traga u TV redakcijama u Prizrenu, Prištini, Beogradu, Nišu, Prokuplju i Gnjilanu preminuo je juče u Nišu. "Tokom ratnih godina 1998-1999. bio je izveštač sa Kosova i Metohije i juga centralne Srbije", podseća UNS.
  • 30.11.2020
Opljačkana porodica u Preocu
Sinoć u vreme policijskog časa opljačkana je porodica u Preocu. Kako javlja RTV Gračanica, lopovi su upali u kuću porodice Simić odakle su odneli sav porodičan nakit.
  • 27.11.2020
Preminuo Maradona
U Argentini je danas preminuo jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona, potvrdili su argentinski mediji.
  • 25.11.2020
Preminuo Milorad Trifunović
Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas. Ovu vest je na svom Fejsbuk profilu saopštio Resursni centar za nestale osobe čiji je, uz Bajrama Ćerkinaja, Trifunović bio jedan od osnivača.
  • 25.11.2020