Vesti
Hronika

Zapaljen automobil Olivera Ivanovića

Automobil lidera GI SDP Olivera Ivanovića zapaljen je rano jutros u Kosovskoj Mitrovici. Slučaj je okarakterisan kao podmetanje požara i izazivanje opšte opasnosti.
 • 28.07.2017
 • 12:27 h
 • Hronika
 • izvor: Radio Kontakt Plus, Kim
 • komentara:
 • pregleda: 1480
Zapaljen automobil Olivera Ivanovića
Zapaljen automobil Olivera Ivanovića (Foto KoSSev)

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besnik Hoti je rekao da je policija registrovala slučaj oko 04:01, nakon telefonskog poziva koji su dobili u vezi sa požarom na automobilu.

"U pitanju je privatno vozilo marke "Pasat", sive boje, sa KM registarskim tablicama, koje je bilo parkirano u ulici Lole Ribara. Vatrogasna jedinica je stigla na lice mesta i ugasila požar kako se ne bi proširio na ostala vozila. U blizni su bila još dva parkirana vozila koja, prema izveštaju, nisu oštećena", rekao je Hoti.

On veruje da je požar podmetnut, da su počinioci još uvek nepoznati i da su otvorene sve opcije kada su u pitanju mogući motivi incidenta.

Slučaj je registrovan kao oštećenjenje pokretne imovine i izazivanje opšte opasnosti.

Pre samo dva dana u Zvečanu, u ranim jutarnjim časovima zapaljen je automobil lekara u KBC Kosovska Mitrovica i bivšeg predsednika ove opštine Dragiše Milovića.

Hoti je rekao da se veruje da je i taj požar podmetnut.

"Radi se skoro o istom činu, istoj metodologiji podmetanja požara", rekao je Hoti.

Kancelarija za KiM: Zaustaviti nasilje

Kancelarija za KiM najoštrije osuđuje noćašnji incident u Kosovskoj Mitrovici u kome je zapaljen automobil Olivera Ivanovića, koji je još jedan je u nizu pokušaja da se kod Srba na KiM izazove nemir, strah, nesigurnost i podstakne dalje nasilje.

"Prošlo je samo dva dana kako je zapaljen automobil doktora Dragiše Milovića, delo za koje, kao i u većini slučajeva do sada, nema naznaka da će počinioci biti pronađeni i privedeni pravdi, što potvrđuje nesposobnosti ili izostanak želje Prištine i dela međunarodne zajednice da se stvore uslovi za bezbednost građana i održivi suživot na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Ističe se, da odsustvo odlučne reakcije nadležnih znači odobravanje i podršku ovakvim aktima.

"Pozivamo Prištinu, međunarodnu zajednicu i sve odgovorne za bezbednost na Kosovu i Metohiji, da konačno ulože ozbiljne napore kako bi se obuzdalo nasilje i obezbedili uslovi za siguran i bezbedan život svih građana u pokrajini", stoji u saopštenju.

Srpska lista: Rasvetliti incident

Srpska lista najoštrije osuđuje najnoviji incident u kome je Oliveru Ivanoviću oštećen automobil, te poziva međunarodnu zajednicu i bezbednosne strukture da što pre reše ovaj slučaj.

"Obraćamo se međunarodnoj zajednici i bezbednosnim službama, kao politička organizacija Srba na Kosovu i Metohiji kojoj su građani dali najveće poverenje i čiji je primarni interes zaštita Srba, da se što pre rasvetli ovaj incident i da se stepen bezbednosti podigne na viši nivo", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Poslanici Srpske liste nadaju se da ovaj incident nije pokušaj onih koji su Ivanovića bez dokaza optužili za ratni zločin.

"Nadamo se da ovo nije pokušaj da oni koji su bez dokaza optuživali gospodina Ivanovića za ratni zločin,preuzmu ulogu sudije i dželata, jer ćemo na takve događaje, kao i do sada, najoštrije reagovati i učiti sve da zaštitimo sve Srbe na KiM".



Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređeno jedno lice
U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem je povređeno jedno lice, saopšteno je iz Kosovske policije.
 • 07.10.2022
Preminula novinarka Gorica Nešović
Poznata radio voditeljka i novinarka, Gorica Nešović preminula je danas je u 58. godini.
 • 06.10.2022
Tužilaštvo traži novo pokretanje postupka protiv poslanika zbog bacanja suzavca u Skupštini
Osnovno tužilaštvo u Prištini traži ponovno pokretanje predmeta protiv ministarke pravde i nekadašnje poslanice Samoopredeljenja Aljubljene Hadžiju, Palj Ljekaja, Donike Kadaj Bijupi i Bese Baftiu zbog bacanja suzavca u Skupšitni Kosova 2016. godine.
 • 06.10.2022
Oskrnavljen još jedan spomenik u Klokotu
Na pravoslavnom groblju u Klokotu oskrnavljen je još jedan nadgrobni spomenik, saznaje Puls.
 • 06.10.2022
Još tri slučaja silovanja na Kosovu
Kosovskoj policiji za samo 24 časa prijavljena su tri slučaja silovanja – dva u Đakovici i jedan u Uroševcu.
 • 05.10.2022
Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva u Gračanici
Policija Kosova uhapisila je muškarca Dž.I starog 48 godina zbog sumnje da je ranio Ljubomira Mirića u subotu uveče ispred diskoteke u Gračanici.
 • 05.10.2022