Vesti
Hronika

Zapaljen auto dr Nebojše Milovanovića

Nepoznati počinioci, nešto pre ponoći, zapalili su automobil i ostavili preteću poruku na ulaznim vratima direktora gračaničke bolnice Nebojše Milovanovića, prenosi Radio Gračanica.
Zapaljen auto dr Nebojše Milovanovića
Zapaljen automobil dr Milovanovića (Foto Radio Gračanica)

"Negde oko ponoći čuo sam dve eksplozije u svom dvorištu. Kada sam izašao, video sam da gori automobil i krenuo da gasim plamen, potom sam i na ulaznim vratima zatekao preteću poruku iza koje, sasvim sam siguran, stoji politička pozadina. Ovaj incident me neće naterati da se povučem, već ću nastaviti sa poslom kojim se bavim"“, kazao je Milovanović.

Milovanović živi u Donjoj Gušterici.

Predsednik Opštine Gračanica Vladeta Kostić rekao je da će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da se taj napad na političke predstavnike i funkcionere Opštine Gračanica iz Donje Gušterice što pre rasvetli.

"Ovo je već treći napad na visoke funkcionere Opštine Gračanica. Opština će preduzeti mere i alarmirati sve institucije. Nismo zadovoljni kako je policija reagovala u poslenja dva slučaja i iskreno se nadam da će ovog puta istraga biti uspešna", rekao je Kostić.

On je dodao da se u Donjoj Gušterici takvim dešavanjima unosi strah, naročito kod zaposlenih u Opštini Gračanica, jer se, kako je rekao, i njima može dogoditi isto.

"Ovome se mora stati na kraj, a počinioci privesti pravdi", rekao je Kostić.

Dežurna ekipa kosovske policije izašla je na lice mesta i obavila uviđaj.

Istraga je u toku.Ostale vesti

Protest u Gračanici šesto veče zaredom

Više desetina mladih, kao i roditelji privedenih mladića, okupili su se šestu noć zaredom ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku pritvorenim dečacima.

  • 01.03.2021
Policija izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 01.03.2021
Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
  • 28.02.2021
Gračanica: I večeras skup podrške za privedene mladiće
I večeras se oko 50 građana samoinicijativno okupilo ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružilo podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 28.02.2021
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
  • 28.02.2021
Priveden osumnjičeni koji je povredio mladića u Severnoj Mitrovici

Muškarac A. S. (1997) albanske nacionalnosti, sa prebivalištem na Kosovu, koji je sinoć oko 22 časa u severnom delu Mitrovice povredio mladića M. M. (1995), priveden je zbog krivičnog dela “ubistvo u pokušaju”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 28.02.2021