Žalbe na odluke o pritvoru za uhapšene Srbe na Kosovu

Advokati 11 Srba, pripadnika kosovske granične policije koji su uhapšeni u navodnoj akciji za suzbijanje korupcije na Kosovu i Metohiji, podneli su žalbe na odluku Osnovnog suda u Prištini kojom je uhapšenima određen pritvor do 30 dana, a odluka se može očekivati tek naredne sedmice.

Podeli ovaj članak sa:
  • Nebojša Vlaić (Foto arhiva Kim)

Žalbama traže ukidanje pritvora za sve uhapšene Srbe ili određivanje blaže mere za obezbeđenje prisustva, rekao je za Tanjug branilac jednog od uhapšenih Srba, advokat Nebojša Vlajić, pošto je potvrdio da su i on i njegove kolege, koji brane Srbe, podneli žalbe Osnovnom sudu u Prištini.

On je ukazao da ovaj sud mora da sačeka još dan, dva da mu stignu žalbe svih branilaca, od ukupno 31 uhapšenog lica u ovoj akciji, jer neki mogu da ih šalju i poštom.

Tek onda će formirati predmet i poslati ga Apelacionom sudu Kosova koji će o žalbama odlučivati, ukazao je Vlajić koji odluku ne očekuje pre početka naredne sedmice.

U ovoj akciji je uhapšena ukupno 31 osoba.

Pored 11 Srba, od kojih su svi policaci, uhapšeno je i 16 Albanaca i tri Bošnjaka, kao i jedna žena koja je naknadno uhapšna.

Pritvor je u petak Osnovni sud u Prištini odredio Srbima i svima ostalima zbog opasnosti od bekstva i da će ometati istragu uticanjem na svedoke.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane