Vesti
Hronika

Zaharova: Izgleda da Priština ima šta da krije

Komentarišući istragu o ubistvu Olivera Ivanovića, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da "izgleda Priština i njeni pokrovitelji imaju šta da kriju".
Zaharova: Izgleda da Priština ima šta da krije
Marija Zaharova (Foto sputniknews.com)

Zaharova ocenjuje da rezultati istrage o ubistvu Ivanovića nisu vidljivi, a da se "zahtevi Beograda za sprovođenje zajedničkog rada ignorišu", preneo je Sputnjik.

Napominje da "iznenađuje ovako uzdržan stav Misije EU u oblasti vladavine prava.

"Rukovodstvo Misije se zapravo samo povuklo iz istrage i stiče se utisak da ga je jednostavno u celini predalo u ruke kosovske policije", rekla je Zaharova.

Zaharova je ukazala na odsustvo "ključne uloge Evropske unije na Balkanu", istakavši da ruska strana podržava zahteve Srbije "da uključi srpske nadležne organe i policijske strukture u sprovođenje istražnih radnji".

"To (ubistvo Ivanovića) predstavlja izuzetno ozbiljan incident, koji podriva svet i bezbednost u regionu, prepun potresa na Balkanu u celini", rekla je Zaharova.

"Postavlja se pitanje šta se dogodilo sa ’ključnom ulogom Evropske unije’ na Balkanu, o kojoj briselske birokrate već godinama govore", dodala je Zaharova.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara ispred prostorija Građanske inicijative SDP u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021
Gračanica: Uhapšen zbog krađe

Jedno lice, čiji podaci nisu objavljeni, uhapšeno je tokom jučerašnjeg dana zbog krađe.

  • 12.04.2021