Vesti
Hronika

"Zabrinjavajuće je što se napad desio iako je bilo policijske pratnje"

"Zabrinjavajuće je što se napad desio iako su autobusi bili pod policijskom pratnjom", kazao je u izjavi za RTV Kim sveštenik Nebojša Sekulić, povodom jučerašnjeg incidenta koji se dogodio kod Istoka, nadomak Peći, gde je došlo do kamenovanja dva autobusa koja su prevozila vernike iz Beograda.
Temelji manastira Bogorodice hvostanske (Foto FB stranica Save Janjića)

Najavljena tura vernika je iz Beograda juče došla da poseti temelje manastira Bogorodice hvostanske, koja se nalazi na području Opštine Istok. Poseta je bila najavljena nedelju dana unapred.

Lokani paroh Nebojša Sekulić za RTV Kim kaže da je ono što zabrinjava meštane Istoka, to što se napad desio iako su autobusi bili pod policijskom pratnjom.

"Najzabrinjavajuće je što se sve to desilo pod pratnjom policije, to znači da je sve bilo dogovoreno i isplanirano. Tako da smo zabrinuti, možete da zamislite šta bi se desilo da policije nije bilo“, kazao je sveštenik.

U Opštini Istok je do 1999. godine živelo više od 9 hiljada Srba, sada broj Srba u ovoj Opštini ne doseže ni do 1000.Ostale vesti

Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020
Uhapšene četiri osobe osumnjičene za krivično delo prostitucije
U Prištini i Kosovu Polju uhapšene su četiri osobe osumnjičene za izvršenje krivičnih dela „omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju“, „obezbeđivanje prostorija za prostituciju“ i „saizvršilaštvo“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.
  • 16.09.2020