RTV Kim sveštenik Nebojša Sekulić, povodom jučerašnjeg incidenta koji se dogodio kod Istoka, nadomak Peći, gde je došlo do kamenovanja dva autobusa koja su prevozila vernike iz Beograda." />

"Zabrinjavajuće je što se napad desio iako je bilo policijske pratnje"

"Zabrinjavajuće je što se napad desio iako su autobusi bili pod policijskom pratnjom", kazao je u izjavi za RTV Kim sveštenik Nebojša Sekulić, povodom jučerašnjeg incidenta koji se dogodio kod Istoka, nadomak Peći, gde je došlo do kamenovanja dva autobusa koja su prevozila vernike iz Beograda.

Podeli ovaj članak sa:
  • Temelji manastira Bogorodice hvostanske (Foto FB stranica Save Janjića)

Najavljena tura vernika je iz Beograda juče došla da poseti temelje manastira Bogorodice hvostanske, koja se nalazi na području Opštine Istok. Poseta je bila najavljena nedelju dana unapred.

Lokani paroh Nebojša Sekulić za RTV Kim kaže da je ono što zabrinjava meštane Istoka, to što se napad desio iako su autobusi bili pod policijskom pratnjom.

"Najzabrinjavajuće je što se sve to desilo pod pratnjom policije, to znači da je sve bilo dogovoreno i isplanirano. Tako da smo zabrinuti, možete da zamislite šta bi se desilo da policije nije bilo“, kazao je sveštenik.

U Opštini Istok je do 1999. godine živelo više od 9 hiljada Srba, sada broj Srba u ovoj Opštini ne doseže ni do 1000.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane