Vesti
Hronika

Z. Potok: Jedan Albanac ubijen, dva ranjena

Jedna osoba je ubijena, a dve su ranjene u pucnjavi prilikom seče drva kod Zubinog Potoka, prenose prištinski mediji.
Z. Potok: Jedan Albanac ubijen, dva ranjena
Zubin Potok (Foto arhiva Kim)

Ardian Ibrahimi, srednji od trojice braće Ibrahimi iz sela Košutovo kod Zubinog Potoka je ubijen, a Albion i Albert su ranjeni u pucnjavi prilikom seče drva u rejonu sela Kolovrt, u istoj opštini na severu Kosova, navode mediji.

Policijski službenici na severu Kosova su izjavili, da ne znaju za motive oružanog sukoba, dok mediji navode da su braća Ibrahimi bili u seči drva.

Ardian je rođen 1997, a druga dvojica 1995. i 2000. godine. Mediji navode da je Ardian ubijen na traktoru.

Ranjeni Albion je izjavio da su na njih pucale osobe u crnim uniformama da se radi o Srbima.

Policijski službenici su kazali da nisu zvanično informisani o osobama koja se nalaze na teritoriji Kosova, obučenim u crne uniforme.

"To su izjavili samo stanovnici, tog kraja ali te osobe nikada nisu viđene", prenosi "Koha ditore", navode iz policije.

List ističe da su vlasti u Prištini neme nakon najnovijeg incidenta.

Vulović: Najverovatnije se radi o obračunu Albanaca

Predsednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović je RTS-u rekao da je pominjanje Srba izmišljotina, i pokušaj da se napravi balans sa ilegalnim upadima Albanaca na teritoriju centralne Srbije u regionu Podujeva.

"Najverovatnije je da se radi o obračunu Albanaca zbog svađe oko seče šume", rekao je Vulović i pozvao kosovsku policiju da detaljno ispita braću Ibrahimi.

Na području Kuršumlije, u centralnoj Srbiji, u sukobu šumokradica i srpske policije pre dva dana, žandarm Stevan Sinđelić je podlegao ranama od metaka, dok je jedan Albanac ubijen, a drugi ranjen.Ostale vesti

VJT u Vranju demantuje hapšenje direktora u Bujanovcu
Više javno tužilaštvo u Vranju demantovalo je izjavu šefa kabineta predsednice Kosova Bljerima Velja da je direktor Doma kulture u Bujanovcu Jeton Ismail uhapšen jer je, kako je Velja naveo, dozvolio pozorišnu predstavu koju finansiraju kosovske institucije.
  • 10.06.2023
Zvečan: Srbi i dalje protestuju, ne odustaju od svojih zahteva

Srbi u Zvečanu protestuju trinaesti dan. U neposrednoj blizini crkve Svetog Đorđa prisutno je nekoliko desetina građana. Mirno je.

  • 10.06.2023
Srbin iz Pomoravlja uhapšen zbog navodnog ratnog zločina pušten na slobodu

Srbin M.M. (1955) uhapšen u četvrtak u selu Bosce kod Kosovske Kamenice, uz optužbe za ratni zločin, pušten je već narednog dana. „Rekli su mu – „slobodan si, nisi odgovoran za to“, kazao je za KoSSev njegov sin.

  • 10.06.2023
Velja: Uhapšen direktor Doma kulture u Bujanovcu zbog predstave koju je finansiralo Kosovo
Šef kabineta predsednice Kosova Bljerim Velja zatražio je hitno puštanje iz pritvora direktora Doma kulture u Bujanovcu Jetona Ismaila, koji je uhapšen jer je, kako Velja navodi, dozvolio pozorišnu predstavu koju finansiraju kosovske institucije.
  • 10.06.2023
KFOR: Protest je počeo mirno, ali je kasnije postao nasilan

“Tokom protesta mnogi vojnici KFOR-a su povređeni bacanjem kamenja, improvizovanih eksplozivnih naprava i upotrebom oružja. Bilo je jasno da ima ljudi koji su pokušavali da protestuju mirno, ali je takođe bilo jasno da se iza njih kriju neke kriminalne grupe koje samo pokušavaju da napadnu trupe KFOR-a”, rekao je povodom dešavanja u Zvečanu 29. maja portparol KFOR-a italijanski pukovnik Andrea Galijeni na konferenciji za medije u Prištini.

  • 09.06.2023
Kancelarija za KiM: Uhapšen Srbin iz sela Bosce
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je juče u selu Bosce kod Кosovske Кamenice uhapšen Srbin Mirko M, zajedno sa još dvoje Srba iz ovog mesta koji su naknadno pušteni na slobodu. Ovo hapšenje je ocenjeno kao još jedan vid zastrašivanja, uz napomenu da, prema tvrdnjama porodice uhapšenog, on nije bio deo policijskih i vojnih struktura.
  • 09.06.2023