Vesti
Hronika

Vučić o uhapšenom M.M. za ubistvo Olivera Ivanovića: Nemam pojma

Predsednik Srbije ne zna ništa o Milanu Mihailoviću, nedavno uhapšenom, a prethodno odbeglom u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, i navodima da je Mihailović bliski saradnik Zvonka Veselinovića – tako kaže. Ipak, sumnja u "verziju događaja", koju je kosovsko pravosuđe sastavilo u treću izmenjenu optužnicu, uz naglasak da su sami kosovski organi i odustali od nje, da oslobađaju one koje su prethodno uhapsili i da u njoj nema ni imena Milana Radoičića.
Vučić o uhapšenom M.M. za ubistvo Olivera Ivanovića: Nemam pojma
Spomen ploča Oliveru Ivanoviću ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici (Foto KoSSev)

Prošle nedelje uhapšen je M.M. za kojim su kosovski organi vlasti tragali još od 2019. godine, upravo zbog umešanosti u ubistvo srpskog političara. Bez ikakvih drugih detalja, jedino što je u međuvremenu potvrđeno jeste to da mu je Osnovni sud u Prištini u međuvremenu odredio pritvor i da se tereti za učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe, a u vezi sa krivičnim delom teško ubistvo.

Deo medija je prethodnih dana podsetio na to da je M.M. zapravo blizak saradnik srpskog biznismena sa Kosova, koji sada živi u centralnoj Srbiji, Zvonka Veselinovića i koji se takođe nalazi na optužnici u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. M.M. je uz Veselinovića, Radoičića i Bojića do sada bio nedostupan kosovskim organima.

"Nemam pojma, pošto sam video da sve što su do sada uhapsili su pustili, čak i odustali od optužnice. Optužnica koju su podigli, na kraju te optužnice, nema ni za Radoičića, da vas podsetim, tako da stvarno nemam pojma. Oni nama ništa nisu poslali i sumnjam u njihovu verziju događaja s pravom, na osnovu onoga što su naše službe radile. Stvarno ne znam o kome se radi. Nisam ni čuo, ni video, a nisam dobio ni posebne papire iz naše službe o tome", objasnio je predsednik Srbije danas iz Vlasotinca novinarki iz Leskovca kako stoji situacija sa procesom suđenja u Prištini.

Podsetimo, u toku je postupak pred specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini optuženima za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, a koji se vodi po trećoj optužnici.

Na optuženičkoj klupi za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića terete se Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se za zloupotrebu službenog položaja.

I u trećoj optužnici po kojoj se sada vodi postupak, spominju se Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koji su označeni kao vođe kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića.

Istraga za Veselinovićem započela je u aprilu 2019. godine, kada je na listu lica za istragu dodato i ime Milana Mihailovića.

Takođe, u decembru 2021. je obelodanjena lista američkog ministarstva finansija sa 13 biznismena i ljudi sa severa koji su se našli pod američkim sankcijama, a među njima su i imena sa optužnice, odnosno imena koja se spominju u optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića: Milan Radoičić, Zvonko Veselinović, Žarko Veselinović, Željko Bojić, Marko Rošić i Milan Mihailović.Ostale vesti

Nakon kratkog incidenta u Severnoj Mitrovici građani se razišli
Gotovo isto kao i u Zubinom Potoku, najavljeni članovi OIK-a za četiri opštine na severu danas su, kako se pretpostavlja, sa istim ciljem u pratnji policije došli i u Severnu Mitrovicu, nakon čega se i u ovoj opštini okupila veća grupa građana. Ceo incident je pratio zvuk sirena, a kako kažu građani, začulo se i par detonacija. I dok su se građani u Mitrovici razišli, u Zvečanu su i dalje u manjem broju okupljeni u blizini opštine.
  • 06.12.2022
Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
  • 06.12.2022
Apelacioni sud usvojio žalbu, Nikola Nedeljković uskoro na slobodi
Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu u predmetu Nikole Nedeljkovića kojom je kaznu prvostepene presude Osnovnog suda od osam meseci, zbog navodnog izricanja etničke mržnje i netrpeljivosti smanjio na šest meseci. U kaznu se uračunava vreme koje je Nikola proveo u pritvoru od 28. juna 2022. godine, kazala je za Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 06.12.2022
Sedamnaestogodišnji fudbaler Trepče preminuo na terenu
Sedamnaestogodišnji fudbaler juniorske ekipe Trepče ’89 E.K. preminuo je danas na fudbalskom terenu nakon što je doživeo srčani udar.
  • 03.12.2022
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022