Vesti
Hronika

Vučić ni večeras nije primio roditelje ubijenih mladića u ’’Pandi’’

Roditelje mladića ubijenih u pećkom kafiću "Panda", koji su se večeras okupili ispred Predsedništva Srbije, ni posle dva sata čekanja nije primio na razgovor predsednik Aleksandar Vučić.
Vučić ni večeras nije primio roditelje ubijenih mladića u ’’Pandi’’
Kafić Panda (Foto Danas.rs)

Ljubomir Ristić, otac ubijenog Svetislava, rekao je agenciji Beta da su porodice veoma razočarane jer im niko iz Vučićevog kabineta nije ni prišao.

"Ne znam šta da kažem. Niko iz kabineta predsednika Vučića nije nam ni prišao. Danas oko 13.30 časova bili smo u Predsedništvu i tada nam je rečeno da su naši zahtevi za prijem prosleđeni generalnoj sekretarki Suzani Paunović i Vučiću. Večeras smo dva sata čekali da nas predsednik primi, ali to se ponovo nije desilo", kazao je Ristić.

Dodao je, da je s njima, pored novinara, jedino razgovarao poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Milivojević je agenciji Beta kazao da će zločin u "Pandi" uskoro biti tema i u skupštini Srbije.

"Ne sme se dozvoliti da država zločin u ’Pandi’ stavi pod tepih. Učinićemo sve da se otkrije ko je naredio, organizovao i izvršio ubistvo mladića u Peći", rekao je Milivojević.

Vučić je 11. januara rekao da će porodice primiti do kraja januara, a u utorak 28. februara je na RTS-u kazao da će roditelje ubijenih mladića primiti u "četvrtak ili petak".

Roditelji stradalih mladića su od 2017. godine podneli više od deset pismenih zahteva za prijem kod predsednika Srbije.

Pre 25 godina, 14 decembra 1998, oko 20 časova, dvojica maskiranih napadača otvorili su paljbu iz automatskih pušaka na goste kafića "Panda", među kojima je najviše bilo pećkih gimnazijalaca.

Ubijeni su Ivan Obradović (15), Zoran Stanojević (18), Vukota Gvozdenović (16), Svetislav Ristić (18), Ivan Radević (24) i Dragan Trifović (18).

Vladimir Lončarević (18) je teško ranjen, dok su lakše ranjeni Mirsad Šabović (34) i Nikola Rajović (18).

Sve do 28. decembra 2013. porodice ubijenih dečaka i javnost su bili uvereni da su taj zločin počinili pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Međutim, tadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Aleksandar Vučić je na TV Pink rekao: "Zločin u ’Pandi’ nisu počinili Albanci kako smo to do sada verovali. Javnost će biti zgrožena kada se bude otkrila istina".

Vučić je kasnije rekao novinarima da je "gotovo siguran" da zna šta se desilo u "Pandi", ali da ne postoje dokazi i da istražni organi Srbije ne mogu da se "ponose" kako su sproveli istragu.Ostale vesti

KP: Uhapšen Srbin za paljenje automobila u Zubinom Potoku

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarac M.B. (36) srpske nacionalnosti za koga se sumnja da je zapalio automobile sa "RKS" tablicama u opštini Zubin Potok.

  • 01.04.2023
U Leposaviću zapaljena tri automobila
U Leposaviću su posle ponoći nepoznata lica zapalila tri automobila koja pripadaju građanima srpske nacionalnosti, saopštila je kosovska policija.
  • 01.04.2023
Bivši predsednik opštine Klokot oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja
Saša Mirković, bivši predsednik opštine Klokot, zajedno sa Zećirom Seljimijem, Nebahate Pirom i Strahinjom Stevićem, odlukom Vrhovnog suda Kosova, oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja.
  • 31.03.2023
„Najmanje 158 ubijenih i nestalih novinara 1991-1995. u bivšoj Jugoslaviji“
Na prostoru nekadašnje Jugoslavije ima 158 slučajeva ubijenih i nestalih novinara od od 1991. do 1995. godine, ali podaci novinarskih udruženja pokazuju da to nije konačan broj, rečeno je na Konferenciji Udruženja novinara Srbije (UNS) "Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine".
  • 31.03.2023
Učestale krađe: Ugrožena bezbednost građana, traži se smena komandira
Nakon nekoliko krađa koje su zabeležene tokom prošle i ove nedelje u Opštini Gračanica održana je sednica Odbora za bezbednost. Predsednica opštine Ljiljana Šubarić apelovala je na Policiju, Kfor, Karabinjere ali i Oebs da daju sve od sebe kako bi pljačke prestale a počinioci pronađeni. Zbog nerešenih brojnih slučajeva sa sednice je zatražena smena komandira Policijske stanice Bratislava Trajkovića.
  • 31.03.2023
Opljačkana porodica Milić u Plemetini
Petočlana porodica Milić iz Plemetine, kod Obilića pokradena je sinoć, a za sada nepoznati počinioci su prema rečima vlasnika Nikole odneli vredne alate.
  • 31.03.2023