Vesti
Hronika

Vrhovnom sudu Kosova podnete žalbe

Pravni zastupnici Pokreta samoopredeljenje (PS), Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i Socijaldemokratske inicijative (SDIK) predali su Vrhovnom sudu žalbe na jučerašnju odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke (IPŽP) koji nije potvrdio kandidature nekoliko njihovih članova za poslanike Skupštine Kosova.
Vrhovnom sudu Kosova podnete žalbe
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Vrhovni sud Kosova treba da u roku od 72 sata o njima donese konačne odluke.

Zbog pravosnažnih presuda za krivična dela izrečena u poslednje tri godine IPŽP je odbio žalbe sedam političkih organizacija na nepotvrđivanje njihovih kandidata na prevremenim parlamentarnim izborima zakazanim za 14. februar.

Za 2. februar je zakazano žrebanje političkih organizacija za redosled učesnika izbora na glasačkim listićima.Ostale vesti

Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
  • 17.09.2021
Preminuo Minja Subota

Preminuo je čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota.

  • 17.09.2021
Preminuo Dušan Duda Ivković

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

  • 16.09.2021
Odloženo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Iako prvobitno zakazan za sutra, glavni pretres u predmetu optuženima za ubistvo Olivera Ivanovića pred Osnovnim sudom u Prištini je odložen, potvrdila je za RTV Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 13.09.2021
Milena Popović: Sud odlaže moje svedočenje
Nevenčana supruga ubijenog kosovskog političara Olivera Ivanovića Milena Popović izjavila je da se neće pojaviti na sudskim ročištima u Prištini zakazanim za 14. i 17. septembar jer nije dobila poziv za svedočenje.
  • 13.09.2021
Optužnica u slučaju zloupotrebe službenog položaja u opštini Leposavić
Specijalno tužilaštvo Kosova podgilo je u Osnovnom sudu u Prištini optužnicu protiv petnaest lica zbog zloupotrebe službenog položaja u opštini Leposavić.
  • 13.09.2021