Vesti
Hronika

Vranjska policija privela osumnjičene za nerede u Pasjanu

Inspektori vranjske policije uhapsili su Zorana J. (53) i Slobodana J. (45) osumnjičene da su prvog decembra u Pasjanu izvšili krivično delo nasilničko ponašanje na biračkom mestu.
Vranjska policija privela osumnjičene za nerede u Pasjanu
Policijska stanica u Vranju (Foto Južne vesti)

Njih dvojica su bila u grupi ljudi koji su po završetku glasanja uleteli u birački centar i nasrnuli na članove biračkog odbora.

U incidentu, koji su zabeležile i kamere, uništen je i birački materijal zbog čega će glasanje biti ponovljeno na tri biračka mesta u Pasjanu 15. decembra 2013. godine.

Glasaće se za gradonačelnika Opštine Parteš, a građani će birati između kandidata Građanske inicijative "Srpska" Dragana Nikolića i kandidata Samostalne liberalne stranke Nenada Cvetkovića. U drugom krugu glasanja Nikolić je imao 82 glasa više od Cvetkovića.

U biračkom centru u Pasjanu u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika  održanih 01. decembra, nakon prebrojavanja glasova grupa huligana je upala i uništila sav izborni materijal. Te noći je napadnuta i ekipa RTV Puls dok je izveštavala o ovim incidentima.  Ostale vesti

OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021