Vesti
Hronika

Vozač sa Kosova krijumčario 113 migranata

U Severnoj Makedoniji je uhapšen vozač sa Kosova dok je u kamionu hladnjači krijumčario 113 migranata.
Vozač sa Kosova krijumčario 113 migranata
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, policija je prošle noći u 1.15 sati uhapsila 30-godišnjeg I. P. sa Kosova zbog toga što su u teretnom vozilu sa hladnjačom, koje je vozio, pronašli 113 migranata.
 
U tom kamionu, sa skopskim registracijama, koji su policajci zaustavili na autoputu na jugu Severne Makedonije između Đevđelije i Demir Kapije, bilo je 110 migranata iz Bangladeša, dva iz Mjanmara i jedan iz Indije.
 
Vozač je priveden i, kao se navodi, protiv njega će biti podneta krivična prijava nakon potpunog dokumetovanja tog slučaja.Ostale vesti

Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Danas je nastavljeno suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine.
  • 02.07.2020
“Điđa je bio pravedan i slobodan čovek”
Prijatelji, pojedine kolege i nekadašnji učenici oprostili su se na komemorativnom skupu od profesora Živorada Điđe Lazića koji je nedavno preminuo. Predloženo je da Ekonomsko-trgovinska škola u kojoj je Lazić proveo čitav radni vek ponese njegovo ime.
  • 01.07.2020
Optužnica protiv kosovskog Albanca zbog sumnje na ratni zločin
Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv kosovskog Albanca N. M. kojom ga tereti da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji sela Rudnice, opština Klina, na Kosovu tokom juna i jula 1999. godine.
  • 01.07.2020
Bez povećanja plata u javnom sektoru, Ustavni sud proglasio Zakon nevažećim
Kosovski Ustavni sud proglasio je u celini nevažećim Zakon o platama u javnom sektoru, odnosno jednoglasno prihvatio zahtev Ombudsmana koji se ticao usklađenosti ovog zakona sa Ustavom, saopštili su iz ovog suda.
  • 30.06.2020
Kosovo: Kome i zašto smeta srpska zastava?
Ako je sudeći po istaknutim zastavama različitih zemalja širom Kosova, moglo bi se reći da je ovo društvo vrlo otvoreno prema drugima. Međutim, isticanje srpske zastave, posebno na Vidovdan, nije poželjno, pa ni pred predstavnicima zakona.
  • 29.06.2020
Opljačkana kuća srpske porodice u Gračanici
Nepoznati počinionici opljačkali su u subotu oko 22 sata kuću Ljubiše Andrejevića u Gračanici i ukrali drogecene stvari.
  • 28.06.2020